Excursiereizen Engeland

Wie op vakantie gaat naar Engeland, moet zeker niet alleen naar Londen gaan. Engeland heeft meer bruisende steden en pittoreske dorpjes, een schitterende natuur en heel veel bezienswaardigheden. Engeland heeft verschillende landschappen, heuvels, bossen en meren. Engeland vormt samen met Wales, Schotland en Noord-Ierland het Verenigd Koninkrijk. Er wonen in heel het Verenigd Koninkrijk ruim 53 miljoen mensen. Hiervan wonen de meeste mensen in Engeland. Londen, Birmingham en Liverpool zijn de drie grootste steden. In Londen wonen ruim zeven miljoen mensen. Engeland grenst aan de Ierse zee, de Noordzee en het Kanaal. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden voor een excursiereis Engeland.

Bekijk hier alle aanbieders naar Engeland


Reismogelijkheden

Er worden veel reizen georganiseerd naar Engeland. Verschillende reisorganisaties bieden cruises, busreizen en rondreizen aan naar Engeland. Ook kan je bij reisorganisaties een stedentrip of een fly & drive boeken. Busreizen en rondreizen zijn een leuke manier om Engeland te ontdekken, tijdens deze georganiseerde vorm van reizen gaat u mee met de bus van een reisorganisatie en maakt u een groot aantal uitstapjes. De bus excursiereizen Engeland zijn daarom ook uitermate populair. De bezienswaardigheden zijn inbegrepen en je ontdekt verschillende prachtige regio’s. Londen, Birmingham, Liverpool en Manchester zijn schitterende bestemmingen voor een stedentrip.

Engeland Londen

Bezienswaardigheden in Engeland

In Engeland zijn tal van bekende bezienswaardigheden. Aanraders zijn Londen, Manchester, Liverpool en Birmingham. Denk bij Londen aan de Big Ben, Buckingham Palace, the Londen Eye en Covent Garden. Bij een bezoek aan Manchester mag het plein Albert Square, de Manchester Art Gallery en het Manchester United museum niet overgeslagen worden. Wie Liverpool bezoekt moet zeker naar de Port of Liverpool, de Victoria Tower en de Liver Building. Leuk om naar toe te gaan in Birmingham is de Chocoladefabriek Cadburry World, het grootste IMAX theater ter wereld en de vele smalle straatjes van het Jewellery Quarter. Maar er zijn ook diverse bezienswaardigheden in kleinere steden en dorpen, zoals de Stonehenge bij de plaats Salisbury, de halve cirkelvormige stad Bath en de kathedraal van Durham. Een lange wandeling kan gemaakt worden langs de muren van Hadrian’s Wall.

Het Engelse eten en drinken

Voor een echt Engels gevoel mag tijdens een excursiereis Engeland het typische Engelse ontbijt niet worden overslagen tijdens de Excursiereis. Het ontbijt bestaat uit toast met spek, witte bonen in tomatensaus en een gebakken ei. Engelsen eten naast een uitgebreid ontbijt, ook nog warm lunch. Er wordt regelmatig een Fish and Chips, clubsandwiches en Jacked potato besteld. Tegen vijf uur wordt er traditioneel een High tea gehouden in Engeland. Het diner wordt redelijk laat genuttigd en bestaat uit allerlei soorten gerechten. Typisch Engelse drankjes zijn Bier en Thee en als tussendoortjes eten Engelsen Cupcakes en Engelse drop.

Engelse Stad Brug

Handige tips tijdens uw excursiereis naar Engeland

Tijdens je excursiereis moet je er rekening houden mee houden dat ze in Engeland betalen met ponden. Geld wisselen kun je in veel steden in Engeland of op de luchthavens. De tijd in Engeland verschilt ook met Nederland. In Engeland is het één uur vroeger dan in Nederland. Ten slotte zijn de feestdagen voor Engelsen heel belangrijk. De typische Engelse feestdagen, zoals St. Patrick Day en Mothering Sunday, worden dan ook uitgebreid gevierd. Houdt tijdens het boeken van excursiereizen Engeland wel rekening met de Engelse feestdagen, de straten zullen aanzienlijk drukker zijn.

Veelgestelde vragen over een excursiereis naar Engeland

Naar Engeland worden veelal bus excursiereizen aangeboden incl. overtocht met de boot. U heeft de keuze uit een groot aantal routes bij reisorganisaties als de Jong Intra en Kras Reizen. De meeste excursieprogramma’s wisselen de mooie natuurparken af met diverse pittoreske plaatjes en steden in Engeland. Wat dacht u bijvoorbeeld van een excursiereis langs de Zuid-Kust van Engeland? Bezoek Torquay, Kent en Brighton! Een andere populaire route is vanuit het midden van Engeland naar het noorden. Zo bezoekt u bijvoorbeeld Chester, Conventry, Belvoir Castle en het schitterende Lake District. Liever alleen Londen bekijken? Er genoeg mogelijkheden voor busreizen naar Londen! Bekijk het excursieprogramma van onze partners voor de mooiste routes.

Naast bus excursiereizen kunt u ook kiezen voor een zelfstandige reis. Kies bijvoorbeeld voor een stedentrip of cruise naar Londen, Newcastle of York!

Liefhebber van natuur en pittoreske dorpjes? Dan is Engeland een uitstekend land voor een excursiereis. Met vele natuurparken, meren en eilanden met indrukwekkende natuur staan veel excursieprogramma’s dan ook in het teken van veel excursies naar de mooiste natuur van Engeland. Naast de natuur zijn bijvoorbeeld ook steden als Londen, Chester, York, Cambridge, Liverpool en Oxford het bezoeken waard. Ook wordt Stonehenge en de Engelse Zuidkust in veel excursieprogramma’s opgenomen. Wist u verder dat het ook veel kastelen in Engeland te vinden zijn? Ook de populaire Cotswolds en het distric Devon zijn het bezoeken waard. Kortom: Er is genoeg te bezichtigen tijdens uw reis!

In Engeland vind je een groot aantal steden, de één populairder dan de andere. Uiteraard is hoofdstad Londen de absolute blikvanger met bezienswaardigheden als de Big Ben, Buckingham Palace, schitterende stadsparken en The London Eye. Echter is ook bijvoorbeeld de stad van The Beatles: Liverpool absoluut het bezoeken waard. Deze stad vind je dan ook regelmatig terug in excursieprogramma’s. Naast Londen en Liverpool mogen qua populairiteit ook Cambridge en Oxford niet ontbreken, deze twee universiteitssteden hebben de toerist veel te bieden!

In Engeland wordt er betaald met de Britse pond. De koers wisselt natuurlijk regelmatig, maar komt gemiddeld op € 1,20 uit. Kortom: In Engeland is 5 pond ongeveer gelijk aan 6 euro.

Engeland ligt relatief dichtbij Nederland, er worden dan ook geen vlieg busreizen aangeboden naar dit land. Met de bus + ferry bent u immers in enkele uurtjes in Engeland. Vaak wordt Hoek van Holland – Harwich gebruikt om over te steken met de ferry, het alternatief is IJmuiden – Newcastle.