Excursiereizen Engeland

Wie op vakantie gaat naar Engeland, moet zeker niet alleen naar Londen gaan. Engeland heeft meer bruisende steden en pittoreske dorpjes, een schitterende natuur en heel veel bezienswaardigheden. Engeland heeft verschillende landschappen, heuvels, bossen en meren. Engeland vormt samen met Wales, Schotland en Noord-Ierland het Verenigd Koninkrijk. Er wonen in heel het Verenigd Koninkrijk ruim 53 miljoen mensen. Hiervan wonen de meeste mensen in Engeland. Londen, Birmingham en Liverpool zijn de drie grootste steden. In Londen wonen ruim zeven miljoen mensen. Engeland grenst aan de Ierse zee, de Noordzee en het Kanaal. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden voor een excursiereis Engeland.

Bekijk hier alle aanbieders naar Engeland


Reismogelijkheden

Er worden veel reizen georganiseerd naar Engeland. Verschillende reisorganisaties bieden cruises, busreizen en rondreizen aan naar Engeland. Ook kan je bij reisorganisaties een stedentrip of een fly & drive boeken. Busreizen en rondreizen zijn een leuke manier om Engeland te ontdekken, tijdens deze georganiseerde vorm van reizen gaat u mee met de bus van een reisorganisatie en maakt u een groot aantal uitstapjes. De bus excursiereizen Engeland zijn daarom ook uitermate populair. De bezienswaardigheden zijn inbegrepen en je ontdekt verschillende prachtige regio’s. Londen, Birmingham, Liverpool en Manchester zijn schitterende bestemmingen voor een stedentrip.

Engeland Londen

Bezienswaardigheden in Engeland

In Engeland zijn tal van bekende bezienswaardigheden. Aanraders zijn Londen, Manchester, Liverpool en Birmingham. Denk bij Londen aan de Big Ben, Buckingham Palace, the Londen Eye en Covent Garden. Bij een bezoek aan Manchester mag het plein Albert Square, de Manchester Art Gallery en het Manchester United museum niet overgeslagen worden. Wie Liverpool bezoekt moet zeker naar de Port of Liverpool, de Victoria Tower en de Liver Building. Leuk om naar toe te gaan in Birmingham is de Chocoladefabriek Cadburry World, het grootste IMAX theater ter wereld en de vele smalle straatjes van het Jewellery Quarter. Maar er zijn ook diverse bezienswaardigheden in kleinere steden en dorpen, zoals de Stonehenge bij de plaats Salisbury, de halve cirkelvormige stad Bath en de kathedraal van Durham. Een lange wandeling kan gemaakt worden langs de muren van Hadrian’s Wall.

Het Engelse eten en drinken

Voor een echt Engels gevoel mag tijdens een excursiereis Engeland het typische Engelse ontbijt niet worden overslagen tijdens de Excursiereis. Het ontbijt bestaat uit toast met spek, witte bonen in tomatensaus en een gebakken ei. Engelsen eten naast een uitgebreid ontbijt, ook nog warm lunch. Er wordt regelmatig een Fish and Chips, clubsandwiches en Jacked potato besteld. Tegen vijf uur wordt er traditioneel een High tea gehouden in Engeland. Het diner wordt redelijk laat genuttigd en bestaat uit allerlei soorten gerechten. Typisch Engelse drankjes zijn Bier en Thee en als tussendoortjes eten Engelsen Cupcakes en Engelse drop.

Engelse Stad Brug

Handige tips tijdens uw excursiereis naar Engeland

Tijdens je excursiereis moet je er rekening houden mee houden dat ze in Engeland betalen met ponden. Geld wisselen kun je in veel steden in Engeland of op de luchthavens. De tijd in Engeland verschilt ook met Nederland. In Engeland is het één uur vroeger dan in Nederland. Ten slotte zijn de feestdagen voor Engelsen heel belangrijk. De typische Engelse feestdagen, zoals St. Patrick Day en Mothering Sunday, worden dan ook uitgebreid gevierd. Houdt tijdens het boeken van excursiereizen Engeland wel rekening met de Engelse feestdagen, de straten zullen aanzienlijk drukker zijn.