Excursiereis Schotland

Schotland: Het land van de Keltische tradities, de doedelzak, de kilt en de whisky. Maar er is nog veel meer! Ontdek tijdens de excursiereis naar Schotland de historische kastelen, de prachtige meren en de traditionele highlands. Het land beschikt over alle aspecten voor een fantastische rondreis! Op deze pagina vindt u de goedkoopste partners, reizen en meer info over de bezienswaardigheden in Schotland.

Bekijk hier alle aanbieders naar Schotland


Meer over Schotland

Samen met Engeland, Noord-Ierland en Wales vormt Schotland het Verenigd Koninkrijk. Schotland grenst alleen aan Engeland en de hoofdstad van Schotland is Edinburgh. In totaal wonen er ruim 5,3 miljoen inwoners in Schotland. Het grootste deel van Schotland is bergachtig en sommige punten zijn de grootste hoogtes van Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Welke excursiereizen worden aangeboden naar Schotland?

Tijdens een excursiereis naar Schotland ga je je niet vervelen. Veel reisorganisaties bieden een excursiereis aan naar dit prachtige land. Tijdens een rondreis ga je langs verschillende plekken en bezienswaardigheden van Schotland. Ook bij een busreis ontdek je het hele land. Naar Edinburgh, Glasgow en Aberdeen worden door reisorganisaties stedentrips georganiseerd.

Schotland Kasteel Ruine Loch Ness Meer

De bezienswaardigheden van Schotland

In Schotland is veel te zien en te beleven. Breng tijdens je excursiereis naar Schotland een bezoek aan Schotse steden, kastelen en andere schitterende bezienswaardigheden.

Loch Ness
Een van de bekendste bezienswaardigheden is het meer van Loch Ness. Het meer dankt zijn bekendheid aan het monster van Loch Ness. In het meer zou volgens een mythe een groot zeemonster leven, dit is echter nooit bewezen. Misschien ben jij tijdens je excursiereis wel de eerste die het monster echt ziet!

Grote steden
In de grootste steden van Schotland Glasgow, Edinburgh en Aberdeen is veel te zien en te beleven. In Glasgow vind je de Glasgow Cathedral, een gotische kerk uit de dertiende eeuw en de Clyde Auditorium, een grote sport- en evenementenhal. In Edinburgh vind je de St. Giles Cathedral, Edinburgh Zoo en de Real Mary King’s Close, een verborgen gangen stelsel. In het Scotch Whisky Heritage Centre in Edinburgh kom je alles te weten over de Schotse Whisky. In Aberdeen kun je een bezoek brengen aan de St. Macher’s Chathedral, het Maritiem Museum en het Aberdeen Art Gallery.

Schotland Stad

Kastelen en museums
In Schotland vind je een tal van prachtige kastelen. De 3000 kastelen zijn verspreid door heel Schotland. Boven op de uitgedoofde vulkaan van Edinburgh ligt Edinburgh Castle. Hier vind je de Schotse kroonjuwelen, de Stone of Destiny en het National War Museum of Scotland. Vanaf het schilderachtige Urquhart Castle heb je een schitterend uitzicht over het beroemde Loch Ness. Op een rotspunt in Aberdeenshire ligt Dunnottar Castle, een prachtige vesting op 50 meter boven de Noordzee. Stirling Castle is het belangrijkste symbool voor de Schotse onafhankelijkheid.

De Schotse eetgewoontes

Het belangrijkste exportproduct van Schotland is Whisky. In een aantal gebieden worden er speciale streek whisky’s gemaakt. Ook bier is een belangrijk Schots drankje. Haggis, een schapenmaag of runderdarm gevuld met stukjes hart en lever, en een vogelnestjes, een gehaktbal gevuld met ei, zijn typische Schotse gerechten.