Excursiereis Schotland

Schotland: Het land van de Keltische tradities, de doedelzak, de kilt en de whisky. Maar er is nog veel meer! Ontdek tijdens de excursiereis naar Schotland de historische kastelen, de prachtige meren en de traditionele highlands. Het land beschikt over alle aspecten voor een fantastische rondreis! Op deze pagina vindt u de goedkoopste partners, reizen en meer info over de bezienswaardigheden in Schotland.

Bekijk hier alle aanbieders naar Schotland


Meer over Schotland

Samen met Engeland, Noord-Ierland en Wales vormt Schotland het Verenigd Koninkrijk. Schotland grenst alleen aan Engeland en de hoofdstad van Schotland is Edinburgh. In totaal wonen er ruim 5,3 miljoen inwoners in Schotland. Het grootste deel van Schotland is bergachtig en sommige punten zijn de grootste hoogtes van Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Welke excursiereizen worden aangeboden naar Schotland?

Tijdens een excursiereis naar Schotland ga je je niet vervelen. Veel reisorganisaties bieden een excursiereis aan naar dit prachtige land. Tijdens een rondreis ga je langs verschillende plekken en bezienswaardigheden van Schotland. Ook bij een busreis ontdek je het hele land. Naar Edinburgh, Glasgow en Aberdeen worden door reisorganisaties stedentrips georganiseerd.

Schotland Kasteel Ruine Loch Ness Meer

De bezienswaardigheden van Schotland

In Schotland is veel te zien en te beleven. Breng tijdens je excursiereis naar Schotland een bezoek aan Schotse steden, kastelen en andere schitterende bezienswaardigheden.

Loch Ness
Een van de bekendste bezienswaardigheden is het meer van Loch Ness. Het meer dankt zijn bekendheid aan het monster van Loch Ness. In het meer zou volgens een mythe een groot zeemonster leven, dit is echter nooit bewezen. Misschien ben jij tijdens je excursiereis wel de eerste die het monster echt ziet!

Grote steden
In de grootste steden van Schotland Glasgow, Edinburgh en Aberdeen is veel te zien en te beleven. In Glasgow vind je de Glasgow Cathedral, een gotische kerk uit de dertiende eeuw en de Clyde Auditorium, een grote sport- en evenementenhal. In Edinburgh vind je de St. Giles Cathedral, Edinburgh Zoo en de Real Mary King’s Close, een verborgen gangen stelsel. In het Scotch Whisky Heritage Centre in Edinburgh kom je alles te weten over de Schotse Whisky. In Aberdeen kun je een bezoek brengen aan de St. Macher’s Chathedral, het Maritiem Museum en het Aberdeen Art Gallery.

Schotland Stad

Kastelen en museums
In Schotland vind je een tal van prachtige kastelen. De 3000 kastelen zijn verspreid door heel Schotland. Boven op de uitgedoofde vulkaan van Edinburgh ligt Edinburgh Castle. Hier vind je de Schotse kroonjuwelen, de Stone of Destiny en het National War Museum of Scotland. Vanaf het schilderachtige Urquhart Castle heb je een schitterend uitzicht over het beroemde Loch Ness. Op een rotspunt in Aberdeenshire ligt Dunnottar Castle, een prachtige vesting op 50 meter boven de Noordzee. Stirling Castle is het belangrijkste symbool voor de Schotse onafhankelijkheid.

De Schotse eetgewoontes

Het belangrijkste exportproduct van Schotland is Whisky. In een aantal gebieden worden er speciale streek whisky’s gemaakt. Ook bier is een belangrijk Schots drankje. Haggis, een schapenmaag of runderdarm gevuld met stukjes hart en lever, en een vogelnestjes, een gehaktbal gevuld met ei, zijn typische Schotse gerechten.

Veelgestelde vragen over excursiereizen naar Schotland

Schotland kent schitterende steden. Uiteraard is hoofdstad Edinburgh razend populair onder toeristen. Daarnaast zijn ook Glasgow, Iverness, Aberdeen en Fort William de moeite waard om te bezoeken. In de meeste excursiereizen is een bezoek aan minstens twee van deze steden inclusief.

Naar Schotland op excursiereis? U heeft de keuze uit zowel bus excursiereizen als vlieg busreizen. Met de bus excursiereizen steekt u vaak over met de boot van IJmuiden naar Newcastle. Vanaf hier rijdt u verder naar het noorden.

Met een vlieg busreis naar Schotland kiest u voor nog meer gemak, zo vliegt u vanuit Nederland direct door naar de luchthaven van Edinburgh of Newcastle om de reis te beginnen. Hier staat de bus klaar om vervolgens alle hoogtepunten van Schotland te ontdekken!

Schotland is eigenlijk de ideale afwisseling tussen kastelen, meren, natuur en steden. Er is dan ook van alles te ontdekken, het land kent ook een eigen cultuur. Het bezoek aan een pub is bijvoorbeeld een echte aanrader! Enkele hoogtepunten die in de meeste excursiereizen programma’s terug te vinden zijn:

– De hoofdstad Edinburgh
– Het bezoeken van een whisky distilleerderij
– Loch Lomond
– Industriestad Glasgow
– Uiteraard het meer van Loch Ness (Ontdekt u het monster?)
– John O’Groats

In Schotland wordt er betaald met de Pond Sterling. 1 pond staat gelijk aan ongeveer € 1,20.

In Schotland wordt Schots gesproken. In principe is Schots de Engelse taal met een dialect. Het kan moeilijk zijn om de lokale bevolking te verstaan aangezien het dialect vrij sterk is.