Excursiereizen naar Wenen, ontdek Oostenrijk!

Een geweldige bestemming voor uw excursiereis is Wenen. Deze stad heeft veel te bieden, zoals bezienswaardigheden en musea. Ook kunt u in deze stad heerlijk eten en drinken, winkelen en ontspannen.

Bekijk hier alle aanbieders naar Wenen


De hoofdstad van Oostenrijk: Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. Sinds 1922 vormt deze stad een eigen deelstaat. Wenen ligt aan de rivier de Donau en heeft 1,7 miljoen inwoners. Wenen staat bekend om de klassieke muziek. De wereldberoemde componist en pianist Mozart heeft 10 jaar in Wenen gewoond. Wenen bestaat voor de helft uit parken. Deze parken zijn belangrijk voor de inwoners en de toeristen.

Wenen Paleis

Bezienswaardigheden van Wenen

Wenen heeft veel prachtige bezienswaardigheden. Schloss Schönbrunn is een groot paleis en wordt gezien als het belangrijkste momument van Oostenrijk. De grootste kathedraal van Wenen heet het Stephansdom. Deze kathedraal is 137 meter hoog en beschikt over prachtige architectuur. Het hofburg Paleis is de officiële residentie van de Bondspresident met schatkamer, rijzaal en wettenschappelijke bibliotheek. Tiergarten Schönbrunn is de oudste dierentuin ter wereld en is 250 jaar oud. Een groot attractiepark met zeeaquarium en terrariums heet Haus de Meeres. Kapuzinergruft is een grafkelder, waar keizerinnen en keizers liggen begraven. Wurstelprater of Volksprater is een pretpark met verschillende attracties, sportfacliteiten en een planetarium. Weense Staatsopera is een wereldberoemde operazaal. Ook heeft Wenen een groot aanbod aan musea. In het MuseumsQuartier zitten allerlei musea en culturele instituten in één groot gebouw.

Winkelen in Wenen

In Wenen kunt u eindeloos en uitgebreid winkelen. In de Kohlmarkt zijn de duurste winkels van Wenen gevestigd, zoals Chanel, Gucci en Louis Vuitton. De meest bekende winkelstraat van de stad heet de Kärnter Strasse. Ook is er een aantal leuke markten in Wenen en de grootste markten heten: De Brunnenmarkt, Naschmarkt en Karmelitermarkt. Een van de grootste winkelcentra van Europa, Shopping City Süd ligt net buiten Wenen. In dit winkelcentrum zitten ongeveer 330 winkels.

Wenen Stad

Waar kan ik deze reis boeken?

Allerlei reisorganisaties bieden excursiereizen aan naar Wenen. Bij deze excursiereizen zitten vervoer, overnachting en excursies inbegrepen. Verder is de excursiereis op basis van halfpension. U wordt vervoerd door een luxe touringcar, die van alle gemakken voorzien is. Ook is er gedurende reis Nederlandse reisleiding aanwezig. U overnacht in een comfortabel hotel met verschillende faciliteiten. De kamers beschikken over een douche, toilet en televisie.