Een excursiereis naar Turkije, een unieke ervaring!

Turkije is een land dat beschikt over een unieke eigenschap: het is deels Europees en deels Aziatisch. De bevolking van Turkije is zeer gastvrij en u kunt tijdens een excursiereis naar dit prachtige land de mooiste gebouwen en gebieden bezichtigen. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden voor excursiereizen naar Turkije, tonen u een overzicht met alle reisbureaus en geven u handige tips.

Bekijk hier alle aanbieders naar Turkije


Wat kunt u bezoeken tijdens een excursiereis naar Turkije

Turkije staat in Nederland voornamelijk bekend als land voor een leuke zonvakantie. Het land biedt echter veel meer dan zon, zee en strand. Zo heeft Turkije een schitterende eigen cultuur, vindt u in het binnenland prachtige historische gebieden, zijn de grote steden een echte aanrader en is een excursie naar Cappadocië een echte aanrader. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden in Turkije. Deze bezienswaardigheden worden veelvoudig bezocht tijdens excursiereizen naar Turkije, het is dus belangrijk om eens te kijken welke bezienswaardigheden u graag wil bezoeken. Dit is handig om te bepalen welke excursiereis u precies wil gaan maken!

Turkije Haven

Istanbul
De grens ligt in Istanbul. Tijdens uw excursie is het dan ook zeker de moeite waard om deze stad te bezoeken. Als u tijdens het bezoek aan deze wereldstad ook graag even wilt ontspannen, maar nog steeds wilt genieten van de Turkse cultuur, dan kunt u een bezoek brengen aan de Hamam. Dit is een oud badhuis waar u van top tot teen heerlijk wordt verwend.

Historische gebieden
Voor een wat historische wending aan uw excursie kunt u de bekende badplaatsen aan de Turkse Riviera bezoeken. De steden die aan deze kust liggen zitten overvol mooie ruines, grotten en kastelen die u kunt bezoeken. Een zeer bekende grot is de Damlatas grot. Het verhaal gaat dat, door de hoge luchtvochtigheid (90%) en een temperatuur tussen de 22 en 23 graden Celsius, de lucht erg goed is voor astmapatiënten.

In de omgeving van Antalya hebben de oude Grieken een goed zichtbaar spoor achter gelaten. Hier kunt u de oude kloosters bezoeken.

Cappadocië
Het landschap van Cappadocië brengt ook een unieke ervaring met zich mee. Het landschap is ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Door de as en lava ontstond er op een gegeven moment tufsteen. Later kwam er zelfs nog een laag basalt over heen. Door de regenbuien is er veel van de Tufsteen versleten en is er een rotsachtig landschap ontstaan. Dit landschap zal u niet snel in een ander land tegen komen.

Rondvaart
Tijdens uw excursie is het mogelijk om in de meeste plaatsen die u bezoekt een rondvaart te maken. U zult dan per boot langs alle interessante bezienswaardigheden gaan. Dit doet u samen met een reisgenootschap en een gids.

Turkse avond
Een activiteit die u zeker ook niet mag missen is de ‘ Turkse Avond’. Tijdens deze avond wordt er veel aandacht geschonken aan de Turkse cultuur. Er wordt een volksdans opgedragen, maar u maakt ook kennis met modernere tradities en gewoonten van de Turken.

Turkije Strand

Waar kan ik excursiereizen naar Turkije boeken?

In dit artikel staat bovenin een groot overzicht met alle reisorganisaties voor excursiereizen naar Turkije. Zelfstandig alle reizen van de reisbureaus vergelijken op prijs en inhoud zal ervoor zorgen dat u uiteindelijk bij uw droomreis naar Turkije uitkomt! Wij wensen u veel plezier tijdens uw reis!