Excursiereis Jamaica

Bij Jamaica denk je aan de muziek van Bob Marley, cocktails en witte stranden. Het vakantieoord waar je naartoe wil als je je laptoptas niet meer kunt zien en je je rugzak wil vullen met zonnebrandcreme en zwemkleding. Dagen aan het strand vertoeven met reggea muziek op de achtergrond is wat de meeste mensen zich bij een reis naar Jamaica voorstellen. Toch heeft Jamaica meer te bieden dan alleen dat strand en die cocktails. Het heeft een prachtige ongerepte natuur en een groot aanbod aan cultuur.

Over Jamaica

Jamaica is een eiland in de Caribische zee. Het is een voormalig Britse kolonie en tegenwoordig lid van het Gemenebest van Naties met koningin Elizabeth als hoofd. Jamaica ligt ten zuiden van Cuba en ten westen van het eiland Hispaniola, beter bekend als het eiland van de suikerhandel en was afhankelijk van slavernij. Pas in 1944 kreeg Jamaica algemeen zelfbestuur en kiesrecht. Jamaica kent veel verschillende bevolkingsgroepen. De Rastafari, een levensbeschouwing, is een belangrijk onderdeel van de identiteit van al deze verschillende groepen. De Jamaicaanse vlag staat symbool voor al die geschiedenis en hedendaagse kwaliteiten.  De vlag bestaat uit de kleuren groen, goud en zwart. Waarbij zwart de kracht, creativiteit en veerkracht van het Jamaicaanse volk symboliseert en goud staat voor het zonlicht. Groen staat tenslotte voor de vruchtbaarheid van het Jamaicaanse land, tevens staat deze kleur symbool voor hoop.

Wat is er te doen

Natuurlijk staat dat prachtige strand bij veel mensen boven aan. De Caribische zee met zijn witte stranden en palmbomen is natuurlijk heerlijk om aan te vertoeven. Toch is er veel meer te zien en te ondernemen. Jamaica heeft een prachtige natuur van tropische bossen en heuvelachtige landschappen. Een jeeptocht is de ideale manier om de natuur te ontdekken Of kies voor een fietstocht met gids, en cruise zo door de natuur en dorpjes van Jamaica. De waterval beklimmen is de outdoor activiteit die je gedaan moet hebben. Het is een prachtig en woest natuurverschijnsel, waar je midden in kan staan. Zo zijn er nog vele outdoor-activiteiten te ontdekken voor een actieve vakantie in de natuur. Heb je zin in cultuur? Bezoek dan het Mausoleum (met museum) van Bob Marley en leer meer over zijn leven. Dichter dan dit kun je niet bij Bob Marley komen. Zijn mausoleum wordt bewaakt door Rastafari’s die je uitleg geven hoe je het mag betreden. Cultuur, muziek en (Rastafari) kunst is er genoeg te ontdekken op het eiland.  Zin in een relaxte activiteit met de kleintjes? Vul dan je rugzak kind met wat suikerwater en ga op pad om de kolibries te voeren, super leuk!

Het klimaat in Jamaica

Jamaica heeft een moessonklimaat. Dit houdt in dat er een lange natte periode is van regentijd, de mousson, afgewisseld met periodes van droogte. De beste periode om naar Jamaica te reizen is dus buiten de mousson in de periodes januari t/m april, juni t/m september en november en december. In deze periodes is de temperatuur lekker warm en is er weinig neerslag.