Een excursiereis Noorwegen, vol tradities en schoonheden!

Gaat u op excursiereis naar Noorwegen, dan zal u zich niet snel vervelen! U kunt er heerlijk wandelen, mountainbiken en stedentripjes maken. Reisorganisaties bieden fantastische excursiereizen aan naar Noorwegen, in dit artikel behandelen we de verschillende activiteiten die in dit land te doen zijn, de bezienswaardigheden en waar je het beste deze excursiereizen kunt boeken.

Bekijk hier alle aanbieders naar Noorwegen


De natuur van Noorwegen, een toppunt!

Noorwegen staat vooral bekend om haar natuur. Het land is rijk begroeid met groene bossen. U vindt er watervallen, gletsjers, fjorden en grote meren. De fjorden zijn in de loop der tijd ontstaan, door gletsjers die zich terugtrokken. U kunt grote grotten bezoeken in het land.

Ook het Noorderlicht is een ware natuurattractie. Het poollicht is het beste te zien aan het einde van de herfst, tot in het vroege voorjaar. Het beste tijdstip om dit licht te bekijken is tussen 18:00 uur en middernacht.

Het is mogelijk om een safaritocht te houden in Noorwegen. De tocht zal plaatsvinden in het National Park, een beschermd natuurgebied in Noorwegen. U zal Muskusossen zien en nog veel meer dieren.

Noorwegen Oslo

Een bezoek aan de stad Oslo

Als u een bezoek brengt aan de stad Oslo tijdens uw excursiereis Noorwegen kunt u er voor kiezen om een museum te bezoeken. U heeft keuze uit een breed aanbod, zoals het Munch Museum, het Vikingschip Museum en het Walvis Museum.

Verder kunt u in de stad goed winkelen. Kleding, kunst en souvenirs er is van alles wat.

Eten en drinken in Noorwegen

In Noorwegen kunt u veel vis eten, maar wat ook zeker lekker zal zijn, is het wild dat u kunt bestellen. U maakt kennis met de traditionele Noorse keuken. Maar in de grote steden vindt u ook genoeg internationale restaurants.

Het nationale drankje van Noorwegen is Aquavit, een kruidmelange wat lekker smaakt bij uw diner.

Noorwegen Fjorden

Activiteiten tijdens uw excursiereis

De rivieren van het land zijn zeer geschikt om te kajakken of te kanoën. En u kunt ook door de berggebieden van het land reizen. U kunt er goed wandelen, mountainbiken, vissen en zelfs jagen.

Op de sneeuwbergen, kunt u in de tijd van de winter ook heel goed skiën. In de besneeuwde gebieden kunt u ook een sneeuwscooter huren en een ritje op de scooter maken.

Uiteraard bieden veel reisorganisaties ook arrangementen aan waarbij geen actieve sporten in voor komen. In de meeste excursiereizen wordt u namelijk meegenomen naar de mooiste bezienswaardigheden en plekjes van het land.

Waar een goedkope excursiereizen Noorwegen boeken?

Een excursiereis Noorwegen is te boeken bij de reisorganisaties die u bovenaan het artikel vind. Wij raden u aan om het reisaanbod van alle organisaties goed te vergelijken zodat u een excursiereis kiest die goed bij uw wensen past. Daarbij kan het handig zijn om alle organisaties te vergelijken op prijs, soms kan dit honderden euro’s schelen! Wij wensen u veel plezier bij het uitzoeken van uw reis naar Noorwegen en hopen u namens Excursiereizen.org voldoende te hebben geholpen.