Excursiereis Kos

Bent u op zoek naar een fijne zomerbestemming? Griekenland en zijn vele eilanden zijn altijd een goed idee! Denk bijvoorbeeld aan het populaire Kos. Het eiland heeft prachtige natuur en een rijke geschiedenis. Een excursiereis door Kos geeft u de mogelijkheid om al deze rijkdom te ontdekken. Dergelijke reizen zijn over het algemeen zeer betaalbaar en een reisverzekering met dekking binnen de EU is qua kosten ook goed te overzien.

Kos in feiten

Kos ligt in het oosten van de Egeïsche Zee en is het derde grootste eiland van de Griekse eilandengroep Dodekanesos. Kos ligt ten zuidoosten van Samos en ten noordwesten van Rhodos. Vanaf het eiland kunt u bij helder weer Bodrum in Turkije zien liggen. De hoofdstad heet eveneens Kos. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 290km² en is ongeveer 40km lang. Kos staat bekend als fietseiland, omdat het grotendeels vlak is. De fietspaden zijn goed onderhouden en doordat het eiland niet heel erg lang is, kunt u makkelijk al fietsend de leuke plekjes van Kos ontdekken.

De bezienswaardigheden van Kos

Hoewel Kos vooral bekend staat als strandbestemming zijn er ook vele bezienswaardigheden te vinden op het eiland.

Embrós Thérme

Dit natuurlijke thermale bad ligt op enkele kilometers van Kos-stad. Uit de rotsen stroomt warm bronwater van bijna 50 graden. In de zomermaanden graven de lokale bevolking en de toeristen hier samen een bad waarin iedereen

kan genieten van het warme water. De duidelijk aanwezige zwavelgeur moet u er wel bijnemen.

Asklepieion

Het Asklepion is een archeologische site die gewijd is aan de god van de geneeskunde. Het heiligdom is in terrassen opgedeeld en vormde vroeger één van de eerste ziekenhuizen. Zelfs als u niet geïnteresseerd bent in de geschiedenis, is deze site een bezoekje waard. Het uitzicht vanop het bovenste terras is namelijk prachtig.

Eten en drinken in Kos

Tijdens een vakantie op Kos kan een traditionele maaltijd niet ontbreken. Gerechten zoals marides (gefrituurde ansjovis), ádana kébab (gegrild, gekruid gehakt), stifado (stoofpot met tomaten, uien, kaneel en vlees) en fakí (linzensoep) moet u zeker eens geproefd hebben.

Cultuur en gewoontes

Ondanks de vele toeristen die jaarlijks het eiland bezoeken en de diverse overheersingen de afgelopen eeuwen hebben de inwoners van Kos hun eigen tradities toch kunnen behouden. Gastvrijheid is het belangrijkste woord in Griekenland en ook op Kos helpen de inwoners u graag. Zeker in de toeristische gebieden spreken ze een aardig mondje Engels maar het wordt altijd gewaardeerd als u hen in het Grieks begroet.