Excursiereis Griekenland

Griekenland is een waar paradijs! Dit veelzijdige en schitterende land biedt u een onvergetelijke vakantie. Griekenland heeft een lange geschiedenis waar nog veel overblijfselen van te zien zijn: de kunstwerken, adembenemende bouwwerken en natuurlijke schouwspelen. Ook heeft Griekenland een prachtige natuur en pittoreske dorpen. Een excursiereis biedt u de mogelijkheid om zowel de Griekse eilanden als het vasteland te ontdekken.

Bekijk hier alle aanbieders naar Griekenland


Griekenland in feiten

Griekenland ligt in Zuidoost-Europa en grenst aan Macedonië, Albanië, Turkije en Bulgarije. Het land bestaat uit een Balkanschiereiland en diverse eilanden. De grootste eilanden van Griekenland zijn Kreta, Rhodos, Lesbos en Euboea. Griekenland heeft in totaal een oppervlakte van 131.957 km². Griekenland heeft 10,8 miljoen inwoners en de inwoners spreken Grieks. De hoofdstad van Griekenland is Athene en dit is ook de grootste stad van het land. Andere grote steden zijn: Volos, Thessaloniki, Iraklion, Piraeus en Larisa.

De bezienswaardigheden van Griekenland

Door het rijke verleden heeft Griekenland prachtige bezienswaardigheden. Al deze bezienswaardigheden zijn een bezoek waard. Zowel het vaste land als de eilanden hebben ieder hun eigen schoonheid.

Griekenland Akropolis

Akropolis van Athene
Het Akropolis van Athene is het meest bezochte bezienswaardigheid van Griekenland. Breng een bezoek aan de tempel van Athena Nike, De Parthenon, het Dionysus theater en het Herodeion theater. Vanaf het Akropolis van Athene heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Het orakel van Delphi
Het orakel van Delphi is een van de bijzonderste bezienswaardigheden van Griekenland. Het orakel van Delphi is gelegen aan de voet van de berg Parnassos. Tegen de helling staan theaters, schathuizen en tempels.

Olympia
Olympia is de plek waar de Olympische spelen zijn begonnen. Olympia heeft een aantal veelzijdige archeologische vondsten. Zo kunt u nog delen bekijken van het stadion, de schathuizen, de Zeustempel, de Hera-tempel en het gymnasium.

Epidaurus
Epidaurus is het best bewaard gebleven amfitheater van Griekenland. Epidaurus ligt in het noordoosten van Peloponnesos. In de zomermaanden kunt u in het amfitheater nog diverse voorstellingen meemaken.

Griekenland Strand

Eten en drinken in Griekenland

De meeste mensen hebben wel eens Grieks gegeten in Nederland. Toch mag een echt Griekse gerecht niet overgeslagen worden tijdens uw excursiereis. Bestel in een restaurant eens Stifado (Griekse stoofschotel), Souvlaki (Spiesjes), Mousaka(Gehaktschotel met aubergine) of Tzatziki (Yoghurt met komkommer). Bij zo’n Grieks gerecht moet natuurlijk ook een Grieks drankje. Veel Grieken drinken bij het eten een glas typische Griekse wijn of het anijsdrankje Ouzo. Ook hebben Grieken hun eigen biermerken: Mythos, Alpha en Fox.

Cultuur en gewoontes

Veel Griekse gewoontes en tradities komen voort uit Christelijke Grieks Orthodoxe religie: dopen, trouwen en de feestdagen. Het is een gewoonte voor Grieken om niet op de klok te leven. Als je met een Griek afspreekt om zes uur, kan het gerust half 7 worden. Grieken zijn ook in het algemeen gulle en gastvrije mensen.