Excursiereis Bali

Sinds enkele jaren is Bali uitgegroeid tot een zeer populaire bestemming voor toeristen. Bali lijkt een vulkanisch eiland met luxe resorts en witte zandstranden, maar er is nog veel meer! Bezichtig de prachtige bezienswaardigheden van het land. Bekijk en vergelijk alle mogelijke excursiereizen naar Bali en laat u verrassen!

Bekijk hier alle aanbieders naar Bali

Het eiland in feiten

Bali is een eiland in Zuidoost-Azië en hoort bij Indonesië. Ook is het een Indonesische provincie ten westen van Lombok en ten oosten van Java. Bali hoort bij de Kleine Soenda-eilanden en ligt van deze eilanden het westelijkst. Het eiland heeft een oppervlakte van 5561 km² en heeft ongeveer 3,2 miljoen inwoners. Vrijwel 90% van de inwoners behoren tot de autochtone bevolking. De bevolking is grotendeels hindoes en ze spreken Indonesisch en Balinees. De hoofdstad van Bali is Denpasar en hier wonen circa 500.000 inwoners.

Bezienswaardigheden in Bali

Bali bezienswaardigheden

Een excursiereis naar Bali heeft nog veel meer te bieden dan fantastische resorts en witte zandstranden. Tijdens uw excursiereis kunt u diverse bezienswaardigheden bezoeken. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Klungkung paleis. Dit majestueuze paleis ligt in Semarapura en stamt uit 1710. Om het paleis heen drijven waterlelies en dit geeft nog een prachtiger beeld. Hier vlakbij ligt ook de heilige grot Goa Lawah. In deze grot wonen duizenden vleermuizen. In de buurt van de rivier Pakrisan ligt het schitterende tempelcomplex Gunung Kwai. Dit tempelcomplex ligt in een groene o

mgeving en heeft roten met uitgehouwen boeddhistische bouwwerken. In het zuiden van Bali ligt de plaats Ubud. Deze plaats wordt gezien als het cultureel centrum van Bali. In deze plaats zit ook de befaamde Apengrot, waar tegenwoordig makaak-apen wonen. Ten zuiden van deze plaats ligt de olifantengrot Goa Gadja. De entree van de grot bestaat uit uitgehakt monsterlijke afbeeldingen en in de grot zijn er beelden te vinden uit de Hindoestaanse geschiedenis. Verder kunt u een bezoek brengen aan het natuurpark West-Bali. Dit natuurpark is gelegen in het noordwesten van het eiland en er leven circa 160 diersoorten.

Eten en drinken in Bali

 Restaurant Bali

De smaken zoet, zuur, scherp, wrang, bitter en zout zitten allemaal in een Balinese maaltijd. Rijst wordt gezien als een geschenk van god en is vaak het hoofdingrediënt van de maaltijd. De dagelijkse vers gemaakte sambal zorgt voor het pittige karakter. Traditionele gerechten zijn Nasi campur, Bali guling en ayam Betutu. Nasi campur is een gerecht met rijst, kip, varkensvlees, tahoe, groente, kroepoek, tempé en ei. Bali guling is geroosterd speenvarken en ayam betutu is geroosterde eend of kip. De sate lilit, een speciale Balinese saté, bestaat uit gemalen vis of vlees en is gemengd met allerlei kruiden en wordt aangeraden tijdens uw excursiereis naar Bali.

Wanneer u een biertje wilt drinken, kunt u het best om Bir Bintang vragen. Dit is een Indonesisch biertje en heeft een alcoholpercentage van 4,7%. Ook kunt u een wijntje bestellen, maar dit is vaak prijzig. Verder kunt u de alcoholische drank Arak bestellen. Dit is een plaatselijke sterke drank, die gemaakt is van suikerriet. Wanneer u geen alcohol wilt drinken, kunt u diverse frisdranken of vruchtensappen bestellen. Kelepon en groene rijstballetjes zijn specialiteiten uit Yogyakarta. In Centraal Java zijn de gerechten vaak zoet en het bekendste gerecht is gerechtgudeg. Dit is een curry gemaakt van jackfruit. De keuken in Oost-Java heeft veel weg van de keuken in Centraal Java.

Het populairste drankje in Java is zwarte thee en wordt gedronken met veel suiker. Ook wordt er veel koffie gedronken en dat wordt op het eiland nog steeds verbouwd. Wanneer u een koud, stimulerend drankje wilt bestellen, kunt u het beste Es bestellen. Dit is gemaakt van fruit en siroop en is in allerlei smaken verkrijgbaar. Op Java is niet overal bier of sterke drank verkrijgbaar, maar soms kunt u er het lokale bier Bir Bintang bestellen. Andere alcoholische drankjes zijn het rijstdistillaat Arak, de palmwijn Tuak en de rijstwijn Brem.