Excursiereis Malta

Malta heeft een aangenaam klimaat, witte zandstranden, een mix van diverse culturen, een rijke geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden. Ieder jaar wordt het eiland dan ook steeds populairder onder toeristen. Bekijk op deze pagina de mooiste excursiereizen naar het schitterende Malta.

Bekijk hier alle aanbieders naar Malta


Feiten over Malta

Malta is een dwergstaat in het zuiden van Europa. Malta ligt in de Middellandse Zee en bestaat uit de eilanden, Gozo, Comino, Manoel Island, Malta en de onbewoonde eilanden Saint Paul’s Islands, Cominotto, Fungus Rock, en Filfla. De dwergstaat heeft een oppervlakte van 316 km² en er wonen 411.277 mensen. Met 246 km² en 381.675 inwoners is Malta het grootste eiland van de dwergstaat. De hoofdstad is Valletta en is gelegen op het eiland Malta. De dwergstaat heeft twee officiële talen: Engels en Maltees.

Bezienswaardigheden tijdens een excursiereis Malta

Malta Plateau

De meeste bezienswaardigheden zijn gelegen op het eiland Malta. De historische hoofdstad is een van de hoogtepunten van het eiland. Een wandeling door de straten is al adembenemend. In Valletta staat het grootmeesterspaleis uit 1571 en de binnenkant van het grootmeesterspaleis is versierd met schilderijen en fresco’s. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Sint-Janscokathedraal. De buitenkant van de kathedraal is vrij ingetogen, maar de binnenkant is schitterend. Het Nationaal Museum voor Schone Kunsten is een indrukwekkend museum met een grote collectie.

Verder kunt u een dagtocht maken naar de blue lagoon of een bezoek brengen aan het traditionele vissersdorpje Marsaxlokk. Midden op het eiland Malta ligt het stadje Mdina. Deze stad is geheel ommuurd en de gebouwen stammen nog uit de Middeleeuwen. Wandel door deze stad en ontdek de kerken, woningen, paleizen en kloosters. Ook de Megalithische tempels zijn een bezoek waard tijdens uw excursiereis naar Malta. De tempel Ggantija staat op het eiland Gozo en de tempels Ħaġa, Mnajdra en Qim staan op het eiland Malta.

Eten en drinken in Malta

Malta Stad

Maltese keuken lijkt veel op de Siciliaanse keuken. Op het menu staat vooral vlees, kaas, groenten, pasta, rijst en vis. De gerechten worden beïnvloed door de voedselproductie in het seizoen en de vangst van de vissers. De stoofpotten, en de groenten- en stevige soepen zijn ook veel op het menu te vinden. Bij het hoofdgerecht wordt vaak soep gegeten en als dessert worden er veel pasteitjes en honingringen gegeten. Als snack kiest men voornamelijk voor zoete hapjes.

Malta kent zeer goede wijnen en beschikt ook over haar eigen pils. Kinnie is het nationale drank en is alcoholvrij. Op Malta wordt als sterke drank vaak vijgcactuslikeur gedronken.