Excursiereis Rome, de stad volop bezienswaardigheden

Rome is een eeuwenoude stad en beschikt daarom over een hoop historische bezienswaardigheden met enorm interessante verhalen er achter. Dit is de reden waarom een excursiereis Rome zeer populair is onder Nederlanders. Het is zeker de moeite waard om prachtige gebouwen te bezoeken en de echte Italiaanse cultuur op te snuiven in de smalle straatjes. In dit artikel geven we meer informatie over de mogelijkheden voor excursiereizen naar Rome en meer informatie over de stad.

Bekijk hier alle aanbieders naar Rome


Bezienswaardigheden in Rome

Wanneer u op excursie gaat in Rome is er van alles om te zien. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Colloseum, het bekendste amfitheater van de stad. Het Colloseum werd door keizers gebruikt om burgers te entertainen.

U kunt ook een bezoek brengen aan de Trevi Fontein. Als u een munt in het water van de fontein gooit, zal u volgens de verhalen nog een keer terugkeren naar Rome. Een andere bekende bezienswaardigheid is Bocca Della Verità, beter bekend als ‘De Mond der Waarheid’. Als iemand een leugen vertelde met de hand in de mond, zou de mond dichtklappen. Een ander historisch gebouw is het Pantheon van Rome. Dit is, net zoals in Griekenland, de tempel van alle goden.

Rome Colosseum

Andere populaire bezienswaardigheden in Rome zijn de Sixtijnse Kapel, waarvan het plafond door Michelangelo beschilderd is en ook de Sint Pieterskerk is zeker de moeite waard om te bezoeken.

In Rome zijn ook genoeg musea om te bezoeken, dus als het een keer wat minder mooi weer is buiten hoeft u zich zeker niet te vervelen. Bekende musea zijn het Historisch Museum en Napoleonico.

Een reis naar Rome met een reisorganisatie

Reisorganisaties hebben allen verschillende excursiereizen in het aanbod. Wij raden u aan om een lijstje te maken met bezienswaardigheden die u graag wilt bezoeken en vervolgens te bekijken welk aanbod het best binnen uw perfecte plaatje past. Daarnaast is het een aanrader om het aanbod sowieso te vergelijken op prijs, dit kan tientallen tot honderden euro’s besparten op de reissom van uw excursiereis Rome! Direct beginnen met vergelijken? In dit artikel staan alle aanbieders bovenaan onder het kopje ‘Excursiereizen Rome vergelijken’ !

Eten en drinken in Italië

In Rome vindt u genoeg tentjes waar u heerlijk kunt genieten van het traditionele Italiaanse eten. Pasta’s, pizza’s, alles kan. Echter zult u niet snel een bar of café vinden zoals u dat gewend bent in Nederland. Wel vindt u er veel koffiecafés, waar u kunt genieten van de Italiaanse koffie.

Rome Tempel

Rome en omgeving

Als u graag wat meer van de omgeving van Rome wilt zien, kunt u ook een excursie maken naar de nabijgelegen stad Napels. U kunt hier de vulkaan bezoeken en de stad Pompei met al haar bezienswaardigheden.

Italië staat er ook om bekend dat ze een goed wijn land is. U kunt daarom ook,als u op het platteland van Italië bent, een wijnproeverij bezoeken.