Excursiereizen Italië

Italië is een van de mooiste landen van Europa, met vele steden en prachtige gebieden is er genoeg te zien en te doen. Het land is dan ook een echte aanrader voor een excursiereis, met bezienswaardigheden als de Toren van Pisa, het Colosseum, Venetië, Rome en meer. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden voor een excursiereis naar Italië, geven we informatie over de bezienswaardigheden en tonen we alle aanbieders die u handmatig kunt vergelijken waardoor u vrijwel altijd bij uw ideale vakantie uitkomt!

Bekijk hier alle aanbieders naar Italië


Over het prachtige Italië

Italie is een Europees land met ruim 61 miljoen inwoners, de hoofdstad van het land is Rome (Ook wel Roma genoemd door de Italianen). Ondanks dat Italie vrij dichtbij Nederland ligt heeft het een geheel eigen cultuur. Dit kun je merken aan de eetgewoontes, geloof e.d. Grote steden van Italie zijn onder meer Milaan, Rome, Napels, Florence en Palermo.

Populaire excursiereizen naar Italië

Reisorganisaties bieden vaak ongeveer dezelfde pakketten aan als het gaat om excursiereizen naar Italië, hieronder vindt u een lijstje met veel voorkomende en populaire reizen naar het fantastische Italië. Wij raden u dus aan om het excursie aanbod van alle aanbieders goed te bekijken waardoor u weet welke reis naar Italië het beste bij u past. Zo zijn verschillende excursiereizen uitsluitend te boeken per bus, dit is een struikelblok als u liever kiest voor een individuele excursiereis naar Italie met de auto. Ook in prijs de reizen vergelijken kan al snel tientallen tot honderden euro’s besparing opleveren!

Italie Rome

Bezienswaardigheden in Italië

Hieronder vindt u een overzicht met enkele blikvangers van Italie, we hebben per bezienswaardigheid wat informatie gegeven om u te helpen bij uw keuze uit de verschillende reizen. Uiteraard heeft het fantastische Italie nog veel meer te bieden dan deze bezienswaardigheden, toch zien we deze plekken toch wel als blikvangers.

Gardameer
Een van de meest bekende meren van Italië is het Gardameer. Het is de ideale plek om even tot rust te komen na alle excursies die u de afgelopen dagen heeft gedaan.

Als u er niet komt om tot rust te komen, kunt u er ook genoeg activiteiten beleven. Zo kunt u er goed verschillende watersporten beoefenen, zwemmen in het meer, of de bergen van de omgeving beklimmen.

Italie Dorp

Verona
De stad Verona is voornamelijk bekend geworden doordat het wereldwijd bekende liefdesverhaal van Romeo en Julia zich hier afspeelde. U kunt hier het beroemde balkon van Julia bewonderen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer historische bezienswaardigheden te vinden. Zo kunt u ook een bezoek brengen aan een Triompf boog en Italiaanse kerken.

Rome
De Italiaanse hoofdstad Rome staat bekend om haar Historische schoon. Zo kunt u het Colloseum bezoeken. Deze werd vroeger gebruikt door keizers om de burgers te entertainen. Ook kunt u de Trevi Fontein bezoeken. Als u een munt in het water van de fontein gooit, zal u nog een keer terugkeren naar Rome, volgens de verhalen. Een andere bekende bezienswaardigheid is Bocca Della Verità, beter bekend als ‘De Mond der Waarheid’. Als iemand een leugen vertelde met de hand in de mond, zou de mond dichtklappen. Vroeger werd deze bezienswaardigheid gebruikt als een leugendetector.

Een ander historisch gebouw is het Pantheon van Rome. Dit is, net zoals in Griekenland, de tempel van alle goden. Andere populaire bezienswaardigheden in Rome zijn de Sixtijnse Kapel, waarvan het plafond door Michelangelo beschilderd is. Ook de Sint Pieterskerk is zeker de moeite waard om te bezoeken. In Rome zijn ook genoeg musea om te bezoeken, dus als het een keer wat minder mooi weer is buiten, hoeft u zich zeker niet te vervelen. Bekende musea zijn het Historisch Museum en Napoleonico.

Venetië
Een van de meest bekende, romantische en pittoreske plaatsen van Italie. Deze wereldberoemde stad is alleen bereikbaar per boot. U kunt zich in de binnenstad laten vervoeren door een boot, maar u kunt ook gewoon te voet rondkijken. Bekende bezienswaardigheden in Venetië zijn onder andere het Fenizi theater, kerken zoals Basilica di Santa Maria en paleis Palazzo Ducale.

Vervoer en verblijf

Tijdens uw excursie in Italië kunt u er voor kiezen voor een busreis naar Italie, dit is de populairste manier om het land te ontdekken. Reisorganisaties bieden dan ook het meest deze vorm van reizen aan. Alternatieven voor Italie met de bus zijn rondreizen met het eigen vervoer of openbaar vervoer door Italie. Kijk bij pakketreizen met de bus ook goed in wat voor accommodaties u verblijft, dit verschilt per pakket. Bij een individuele reis naar Italie kunt u kiezen voor een verblijf in een hotel, een appartement of op een camping. Het is maar net wat bij u past.

Waar kan ik excursiereizen Italië boeken?

Er zijn vele reisorganisaties die excursiereizen naar Italie aanbieden. In dit artikel vindt u bovenaan een overzicht met alle excursiereizen aanbieders naar Italie, wij willen nogmaals benadrukken: handmatig excursiereizen vergelijken kan een besparing van tientallen tot honderden euro’s opleveren en zorgt bovendien voor een reis die goed bij u past! Wilt u direct navigeren naar de aanbiedingen pagina’s? Bekijk dan snel hier onze aanbiedingen pagina!