Excursiereis Oostkust Amerika

Wie droomt er niet over, een campertocht door de Verenigde Staten. De vrijheid om te gaan en staan waar je wil en het land te ontdekken. Een camperreis is de ideale manier om door Amerika te reizen, omdat het land is ingericht op grote voertuigen en er overal campings zijn en plekken om wild te kamperen.

Oostkust

Waar de meeste mensen kiezen voor een camperreis door het Wilde Westen (je ziet jezelf tenslotte al met je cowboysbag rondlopen over zo’n prairie), is de oostkust een ondergeschoven kindje.  Er is daar meer te zien dan je denkt. Een goede plek om als startpunt voor je reis langs de oostkust is Orlando. Vanaf hier zijn er allerlei routes om de kust te ontdekken en is er voor ieder wat wils.

Wat is er te doen en te zien

Vanaf Orlando is het mogelijk om dwars door de Everglades te trekken. Dit Nationaal Park staat bekend om zijn alligators en er zijn dan ook talloze plekken waar je deze kan spotten. Wat verder naar het zuiden heb je Southernmost Point, oftewel het meest zuidelijke puntje van het continent Amerika. Dit punt bevindt zich in Key West. Via een lange weg over idyllische eilandjes ontdek je verrassend tropische vakantie plekken. Vanaf daar weer richting het noorden blijft het lekker tropisch. Het zonnige klimaat van Florida met zijn prachtige stranden is het recept voor een heerlijke zonvakantie. Stap je camper uit met je schoudertas  met zwemspullen, want op deze stranden is de hitserie Baywatch opgenomen. Toch meer behoefte aan geschiedenis en cultuur en historie? Trek dan naar plaatsen als Charleston en Jacksonville. Hier ontdek je de geschiedenis van de eerste schepen uit Europa die eeuwen geleden aan wal kwamen. Patriottistisch Amerika op zijn best, de Amerikanen zijn er maar wat trots op. Maar ook in het beroemde Washington D.C kun je als toerist je hart ophalen. Washington staat vol met monumenten en bezienswaardigheden, boordevol geschiedenis. Wil je de highlights zien kies dan voor een bustour. Lekker met alle toeristen, maar je ziet wel veel.

Bruisend New York

Onmisbaar tijdens een reis naar het oosten van Amerika is een bezoek aan New York. Deze stad bruist en er is eindeloos veel te beleven. Van Central Park tot Manhattan, van de Brooklyn Bridge tot het monument van 9/11. Dit laatste is een must see, het is een ontzettend indrukwekkende plek. En om de hoek daarvan kijk je je ogen ook uit: China Town met al zijn bijzondere winkeltjes, Wallstreet waar de zakenmensen met hun Ted Baker tas langs je razen en natuurlijk de overweldigend hoge gebouwen.

Klimaat

Van het New York tot Key West verandert het klimaat van gematigd tot subtropisch tot tropisch en warm. De winters zijn gematigd en zacht en goed om te reizen. Van juni tot en met november is het echter het orkaanseizoen. Het voorjaar is dus een ideale tijd voor een reis langs de oostkust van Amerika, het weer is aangenaam en de kans op een orkaan is klein.

Bekijk hier alle aanbieders voor een excursiereis naar de Amerikaanse oostkust