Excursiereizen Madeira

Madeira heeft als bijnaam ‘het bloemeneiland’. Op Madeira vindt u een adembenemend landschap, een tropisch klimaat, exotische bloemen, zeldzame attracties en imposante valleien en bergen. Het in Portugal gelegen eiland is een prachtige bestemming voor een excursiereis! Op deze pagina geven we u veel informatie over de mogelijkheden voor een excursiereis naar Madeira.

Bekijk hier alle aanbieders naar Madeira


Algemene informatie over Madeira

Madeira is een eiland in de Atlantische oceaan en ligt vlak bij Portugal. Madeira is een van de autonome gebieden van Portugal. Het eiland maakt deel uit van de Europese Unie. De grootste stad en hoofdstad van het eiland is Funchal. Het eiland heeft een oppervlakte van 797km2 en heeft 267.938 inwoners. Op Madeira spreken de inwoners Portugees en betalen ze met Euro’s.

Madeira Zee Stad

Bezienswaardigheden op het eiland Madeira

Tijdens uw excursiereis naar Madeira zijn prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. Op het eiland vindt u een prachtige natuur, levendige steden en pittoreske havens.

Funchal
In Funchal kunt u met twee kabelbanen naar de heuvels van Funchal. Met de Teleférico do Funchal vertrekt u naar boven, waardoor u een prachtig uitzicht hebt over de stad. Met de Teleférico do Jardim Botânico kunt u naar de botanische tuinen. Verder is er in Funchal een raadhuis, een klooster, een kathedraal en een douane kantoor uit de Koloniale tijd.

Natuurparken
Een excursiereis Madeira heeft een prachtige natuur en tweede derde van het eiland is dan ook beschermd natuurgebied. U kunt deze prachtige natuur bekijken in diverse natuurparken. Laurissilva Forest, Madeira’s Natural Park, Rocho do Navio Natural Reserve en Natural Reserve Garajua’s zijn uitermate geschikt om de adembenemende natuur te bekijken.

De grotten van São Vicente Caves
In het noorden van Madeira liggen de grotten van São Vicente Caves. Deze grotten zijn ontstaan door een vulkaanuitbarsting van duizenden jaren terug. Tijdens een rondleiding van 30 minuten ontdekt u deze grotten. Ook is er nog een museum te bezoeken en kunt u een 3D film bekijken over de grotten.

Madeira Natuur

De cultuur en gewoontes op Madeira

Op Madeira is cultuur een belangrijk factor. Voor veel inwoners houdt het de belangstelling voor het heden en het verleden levendig. Madeira is bekend door zijn Madeirawijn, rietvlechten en borduurwerk. De Madeirawijn is wereldberoemd en de wijnranken zitten verspreid over het hele eiland. De wijn wordt gemaakt van één druivensoort. Een van de belangrijkste industrieën van Madeira is het rietvlechten. Zowel mannen als vrouwen maken prachtige creaties met het riet. Ook de borduurwerken ziet u veel terug op het eiland. De meeste borduurwerken worden nog op de traditionele manier gemaakt.