Excursiereis Portugal

Portugal is het land van prachtige natuurschatten, goudgele zandstranden en de zangkunst Fado. Tot Portugal behoren naast het vaste land ook de groene eilanden Madeira en de Azoren. Daarnaast beschikt het land met Lissabon en Porto over fantastische steden. Het land heeft alles voor een fantastische excursiereis, dit is ook de reden dat veel reisorganisaties deze reizen aanbieden. Op deze pagina kunt u de mooiste excursiereizen naar Portugal vergelijken, presenteren wij alle aanbieders en vindt u meer informatie over het land.

Bekijk hier alle aanbieders naar Portugal


Algemene info over het land Portugal

Portugal is twee keer zo groot als Nederland, maar minder dicht bevolkt. Er wonen ongeveer 11 miljoen. De meesten wonen in de hoofdstad Lissabon. Op het strand gaan liggen is natuurlijk heerlijk, maar Portugal vraagt zeker om ontdekt te worden met pittoreske plaatsjes en tal van bezienswaardigheden in onder andere hoofdstad Lissabon.

De verschillende soorten reizen

Naar Portugal worden diverse excursiereizen aangeboden door reisorganisaties. U kunt een busreis maken naar Portugal en onder begeleiding het land ontdekken, maar u kunt ook met het vliegtuig naar Portugal reizen en daarna het land zelf ontdekken met de auto. Ook kunnen stedentrips gemaakt worden naar Porto en Lissabon. Vaak wordt een van deze steden ook opgenomen in het programma van de rondreis.

Portugal Kasteel

Bezienswaardigheden in Portugal

Portugal heeft tal van bezienswaardigheden. Hoofdstad Lissabon ligt aan de rivier de Taag en vanaf de stalen hangbrug over de rivier heeft u een schitterend uitzicht over de stad. De toren de Bélem is een historische bouwwerk aan de Taag. Vanaf de bovenste verdieping kijkt u over de stad uit. Niet te missen is de grote vesting Sint Joris. Het kasteel bestaat uit een Koninklijk paleis, wachttorens en een middeleeuwse kerk. Op het binnenplein van het complex staan kanonnen en het bronzen beeld van Don Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal. Het Mosteiro dos Jerónimos is een klooster, gebouwd in Manuel stijl en is het symbool voor de Portugese rijkdom en macht.

Naast Lissabon is Porto de grootste en bekendste stad in Portugal. Porto heeft een historisch centrum dat sinds 1996 opgenomen is op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook indrukwekkend is de Torre dos clérigos, de hoogste kerktoren van de stad. Hoog gelegen boven de stad ligt de mooie kathedraal Sé. Leuk ook om te bezoeken is de Casa da Música. Dit concertgebouw is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Regelmatig klinkt in de concertzaal Fado muziek. Deze gewaardeerde zangkunst neemt een belangrijke plaats in het leven van vele Portugezen.

Wie naast de grote steden ook het binnenland en de kust wil ontdekken, enkele tips:

  • Serra da Estrela, de grootste bergketen en het natuurpark van Portugal.
  • Praia da Marinha, het mooiste strand van Portugal, omringt door rotsformaties en kliffen.
  • Parque Natural de Montesinho en Douro internacional, twee schitterende natuurparken.
  • Sintra, pittoresk dorpje met paleizen en veel historische gebouwen.

Wij raden u aan om de excursiereis programma’s naar Portugal van de verschillende reisorganisaties op deze pagina goed door te nemen. Zo kunt u zien welke plekken er allemaal bezocht worden tijdens uw reis. Vervolgens kunt u een juiste keuze maken uit de verschillende excursiereizen!

Portugal Vulkaan Meer

De Portugese keuken

De Portugese keuken is gevarieerd. Iedere streek heeft zijn eigen traditionele keuken. In de veelal knusse restaurants staat vooral eenvoudige vlees- en visgerechten op het menu. Bij het eten kan genoten worden van een lekkere Portugese wijn of natuurlijk de bekende Port.