Excursiereis Porto, waar de Port wijn is ontstaan!

Porto is een van de grootste steden van Portugal, de stad staat beter bekend als werkstad. Een bekend Portugees gezegde is dan ook: “Waar er in Lissabon gefeest wordt, wordt er in Porto gewerkt”. Dit neemt niet weg dat de stad een fantastische bestemming is voor een leuke excursiereis. De stad Porto heeft namelijk tal van bezienswaardigheden en is erg goedkoop. In dit artikel worden daarom de mogelijkheden voor een excursiereis naar Porto behandeld.

 

Bekijk hier alle aanbieders naar Porto


Een verzorgde excursiereis of stedentrip?

Er worden geen excursiereizen aangeboden naar alleen de stad Porto, toch zijn er verschillende excursiereizen en rondreizen te boeken waarin een aantal dagen Porto in is verwerkt. Tijdens deze reizen vertrekt u met het vliegtuig vanuit Nederland naar Spanje. Eenmaal in Spanje aangekomen, gaat u met de bus van uw reisorganisatie van stad naar stad. Deze reizen beschikken over een compleet excursieprogramma en u zult tijdens deze rondreis echt kennis gaan maken met het ‘echte’ Spanje en Portugal.

Wilt u alleen een bezoek brengen aan de stad Porto? Dan is een stedentrip bij een van onze aanbieders een uitstekende oplossing. Stedentrips zijn te boeken van 3 tot 12 dagen, aan u de keuze hoelang u in deze fantastische stad wilt verblijven! De stad Porto is gelukkig erg compact, hierdoor kunt u ter voet al veel bezienswaardigheden bekijken. Er zijn ook veel stadsgidsen die tegen een kleine vergoeding de mooiste plekken van Porto laten zien. Vindt u dit niet genoeg? Boek dan een bus excursietour naar de populairste plekken van Porto! Deze bussen beschikken over headsets met Nederlandse uitleg, zo krijgt u over alle plekken van Porto uitleg in onze eigen taal. Ook is er de mogelijkheid om bij alle bezienswaardigheden in en uit te stappen.

Bezienswaardigheden in Porto

De stad Porto is eigenlijk op zichzelf al een bezienswaardigheid. Tijdens uw excursiereis Porto zult u daarom zeker uw ogen uitkijken van de prachtige gebouwen en cultuur. De stad is redelijk compact en zorgt ervoor dat u de meeste bezienswaardigheden lopend kunt bezoeken. Mocht u geen zin meer hebben om de vele hellingen te beklimmen, dan is het metronetwerk een prima alternatief. Het metronetwerk zit goed in elkaar, is niet duur en de lijnen binnen het netwerk zijn makkelijk te begrijpen. We bespreken hieronder de hoogtepunten van Porto:

Porto Stad
Douro
De Douro is een rivier die u tijdens uw reis in Porto veel zult gaan zien. De rivier stroomt dwars door de stad en is een populaire bezienswaardigheid bij toeristen. De bruggen aan de Douro, onder meer de Dom Luis I-brug en de Maria Pia-brug worden veelvuldig gefotografeerd, ze zijn dan ook erg uniek en een lust voor het oog. Een aanbeveling is om een leuke cruise te boeken bij een van de verkopers bij de rivier, tickets hiervoor zijn slechts 10 euro inclusief het bezoek aan twee portproeverijen! Tijdens de cruise zult u in ongeveer een uurtje alle vijf de bruggen van Porto langsgaan en kunt u genieten van de schitterende omgeving.

Port proeverijen
Tijdens uw excursiereis in Porto kunt u er niet omheen: port wijn. De wijnsoort die van de stad afkomstig is wordt in restaurants met trots geserveerd. Een echte aanrader is een bezoek aan de Port-caves, dit zijn proeverijen waarbij u meer kunt lezen en zien over het ontstaan en de achtergrond van de wijn. De gastvrije serveersters bij de proeverijen leggen u graag meer uit over de wijnen. De port proeverijen zijn niet duur en dan ook echt de moeite waard, lekkerdere Port als in Porto hebben wij van Excursiereizen.org nooit geproefd.

Livraria Lello
Livrario Lello wordt door velen de mooiste boekhandel ter wereld genoemd. De boekhandel ligt middenin het centrum van Porto en is ook een van de oudste boekhandels ter wereld. Het gebouw is prachtig van binnen en is uiteraard gratis te bezoeken.

Estádio do Dragão
Bent u voetballiefhebber? Dan is deze bezienswaardigheid echt iets voor u! Estádio do Dragão is de thuishaven van voetbalclub FC Porto en is prima bereikbaar per metro. Het metrostation heeft precies dezelfde naam als het stadion zelf. Estádio do Dragão is geopend voor het EK van 2004 in Griekenland en is dus nog vrij nieuw. Het stadion is erg groot en biedt een zitplaats aan meer dan 50.000 mensen. Er is iedere dag een stadiontour te boeken voor ongeveer 12 euro, tijdens de tour zal een Engelstalige gids u meenemen naar de mooiste plekken van het stadion. Zo krijgt u een kijkje in de perszaal en in de kleedkamers. De tour is echt de moeite waard, er zit bovendien een ticket bij voor het FC Porto museum waar onder meer de bekers staan van de vele landskampioenschappen van de imposante club.

Torre dos Clérigos
Torre dos Clérigos is de toren van Porto en zit vast aan de kerk Igreja dos Clérigos. De toren is een van de herkenningspunten van Porto en de bevolking is er dan ook erg trots op. De schitterende toren is echt de moeite waard om te bezoeken, zeker gezien de centrale ligging.

Eten en drinken

De restaurants in Porto zijn aanzienlijker goedkoper dan de restaurants in Nederland. Een voorgerecht kost ongeveer 3 euro, een hoofdgerecht kost zo’n 10 euro en een nagerecht ook zo’n 3 euro. De specialiteit van Porto is de Francesinha, dit gerecht bestaat uit bladerdeeg met ei/kaas met hierin verschillende soorten vlees. Het gerecht is afgewerkt met een pittige saus. In de meeste restaurants betaal je slechts 7 euro voor deze heerlijke specialiteit die u moet proberen tijdens uw verblijf in Porto! Ook de biefstukken staan op de meeste kaarten en worden uitstekend geserveerd.

De menukaarten van de meeste Portugese restaurants lijken enorm op elkaar, gelukkig zijn er zoals in elke grote stad ook andere restaurants met bijvoorbeeld Italiaanse keuken. Ook de drankjes op de terrasjes in het meestal zonnige Porto zijn erg goedkoop. Een halve liter bier kost maximaal 2,50, dit is vergeleken met Nederland natuurlijk erg goedkoop! Koffie is al helemaal spotgoedkoop, er wordt vaak slechts 0,80 eurocent gevraagd voor een bakje koffie.

Porto Rivier Stad

Andere tips tijdens uw excursiereis in Porto

De stad Porto is tegen een berg opgebouwd, dit zorgt ervoor dat de stad niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. We raden het dan ook af om een excursiereis naar Porto te maken als u slecht ter been bent. Wat verder een aanrader is, is een treinreis naar het bedevaartsdorpje Lamego. De treinreis gaat langs de Douro met de prachtige natuur en typisch Portugese gebouwen is dan ook een aanrader. In het bedevaartsdorpje Lamego vindt u de wereldwijd bekende Pelgrimskerk, om dit kerkje te bereiken moeten er veel trappen gelopen worden. Dit is het echter meer dan waard, het kerkje staat namelijk in de prachtige natuur van Portugal en is een echte aanrader om te bezoeken tijdens uw excursiereis naar Porto!