Excursiereis Corfu

Corfu is een schitterend Grieks eiland met een veelzijdig landschap. Het in Griekenland gelegen eiland heeft in het noorden veel bergen, dit zorgt voor prachtige baaien en pittoreske dorpen! Het midden van het eiland is heuvelachtig en het zuiden van het eiland is een laagvlakte met cipressen en olijfbomen. De prachtige bezienswaardigheden en eigen cultuur maken een excursiereis naar Corfu meer dan de moeite waard! Op deze pagina vindt u de goedkoopste aanbieders voor een excursie naar Corfu en informatie over het eiland en de talloze bezienswaardigheden.

Bekijk hier alle aanbieders naar Corfu


Algemene info over het land

Corfu is een Grieks eiland in de Ionische zee. Het eiland ligt het meest noordelijk van alle eilanden in de Ionische zee. Samen met onder andere Kefalonia en Zakynthos hoort Corfu tot de Ionische eilanden. Corfu heeft een oppervlakte van 593 km² en heeft circa 113.000 inwoners. De grootste stad van Corfu is Corfu-stad en in deze stad woont 1/3de van alle inwoners van het eiland. Net als op alle Griekse eilanden wordt er op Corfu Grieks gesproken.

Bezienswaardigheden op het eiland

Tijdens uw excursiereis Corfu zijn diverse bezienswaardigheden te bekijken. Ontdek tijdens een excursiereis het prachtige landschap, de steden en de historische bezienswaardigheden.

Corfu strand

Corfu-stad
In Corfu-stad kunt u diverse bezienswaardigheden bezoeken. Breng een bezoek aan de kerk van St. Spiridon, de Kathedraal van Panagia Spiliotissa, het Platiteraklooster, de St Sossipatroskerk, de oude vesting Palaio Frourio en het stadhuis. Ook heeft Corfu-stad diverse musea en parken. Lunchen tijdens een bezoek aan de stad kan in een van de sfeervolle restaurants of cafés.

Pantokrator
De hoogste berg van Corfu heet Pantokrator. De berg is ongeveer 900 meter hoog en ligt in het noordenoosten van het eiland. Bovenaan de berg staat een klooster uit de 14de eeuw. Als het mooi weer is, kun je vanaf de top Albanië zien.

Angelokastro
Angelokastro is een Byzantijns kasteel, gelegen bij de plaats Palaiokastritsa. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het eiland.

Eten en drinken op Corfu

Op Corfu kunt u heerlijk eten en drinken. In de sfeervolle restaurants kunt u traditionele Griekse gerechten bestellen. Een aanrader zijn de Griekse gerechten: Mousaka (Een gehaktschotel met aubergine), Tzatziki (Yoghurt met komkommer), Souvlaki (Spiesjes) en Stifado (Griekse stoofschotel). In deze restaurants kunt u ook traditionele Griekse dranken bestellen. Bij het eten wordt vaak het anijsdrankje Ouzu of een wijntje besteld. Ook serveren de Grieken in restaurants en cafés hun eigen Griekse biermerken.

Corfu Strand

Cultuur en gewoontes op Corfu

Grieken worden gezien als hartelijke en gastvrije mensen. Vooral in de restaurants en hotels zult u dit merken. Grieken houden er van om fatsoenlijk gekleed te gaan. Er worden hoge eisen gesteld aan het uiterlijk. Voor Grieken is het een gewoonte om in een restaurant fooi te geven.