Excursiereizen Tunesië

In Tunesië vindt u schitterende oudheden en kleurige medina’s. Verder heeft Tunesië een prachtige natuur en een rijke geschiedenis en cultuur. Tijdens een excursiereis naar Tunesië belandt u in een andere wereld. Laat u verrassen door de schoonheden van dit Afrikaanse land. Het team van Excursiereizen.org heeft op deze pagina praktische informatie, diverse rond- en excursiereizen en de goedkoopste aanbieders verzameld.

Bekijk hier alle aanbieders naar Tunesië


Over het land

Tunesië is gelegen in Noord-Afrika en grenst aan Libië, Algarije en de Middellandse Zee. Het land vormt samen met Marokko, Algarije, Libië, Mauritanië de Maghreblanden. In Tunesië wonen ongeveer 11 miljoen mensen. De grootste stad en de hoofdstad van Tunesië is Tunis. In de stad wonen ongeveer 700.000. In het noorden en het oosten van het land vindt u prachtige zandstranden en in het westen en het midden van het land is het voornamelijk bergachtig. In het zuiden van Tunesië begint de Sahara.

Tunesië en excursiereizen

Tunesië is een ideale bestemming voor een excursiereis. In het land vindt u zon, zee, strand en veel cultuur. Veel reisorganisaties bieden excursiereizen aan in de vorm van een rondreis. Tijdens deze rondreizen ontdekt u verschillende bezienswaardigheden en steden in het land. De rondreizen zijn vaak in groepsreizen, maar het is ook mogelijk om een individuele rondreis naar Tunesië te maken.

Tunesie Strand

Bezienswaardigheden in Tunesië

In Tunesië vindt u nog diverse kunstschatten en monumenten uit verschillende cultuurperioden. In het hele land vind je ongeveer 250 complexen. Ook vind je in het land veel thermen en triomfbogen uit de Romeinse tijd. Verder zijn er veel islamitische complexen, zoals moskeeën, kasba’s en paleizen. Een aantal bezienswaardigheden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

  • In El Djem ligt het Romeinse Amfitheater. Dit amfitheater is goed bewaard gebleven. Tijdens uw bezoek aan het amfitheater kunt u rondlopen op de verschillende verdiepingen van het bouwwerk.
  • In de hoofdstad Tunis staat het best bewaard gebleven Medina van Tunesië. Ook vindt u in Tunis het Nationaal Museum Bardo. In dit museum liggen de mooiste schatten van het land.
  • Dougga is de best bewaarde antieke stad. In deze stad vindt u tempels, theaters, badhuizen uit de Romeinse tijd.
  • In de stad Carthago vindt u prachtige thermen, een theater, een amfitheater en Romeinse villa’s.
  • In Kerkuane vindt u prachtige ruïnes. Deze ruïnes zijn van de oude stad van de Puniërs.

Tunesie Dorp

Eten en drinken

Tijdens een excursiereis kunnen de traditionele gerechten en dranken van het land niet worden overgeslagen. Bij het eten wordt veel gebruikgemaakt van specerijen. Brik, Kaftaji en Mechoui zijn traditionele gerechten. Brik is een pannenkoek gevuld met tonijn, peterselie en ei. Kaftaji zijn vleesballetjes met lever, ui en paprika en Mechoui is lamsvlees. In Tunesië is sirop met water een populair drankje. Ook muntthee, Boga en Gazousa zijn populaire Tunesische drankjes. Gazousa is frisdrank en Boga is limonade.