Excursiereizen Tanzania

Tanzania heeft een prachtige natuurverschijnselen, spectaculaire landschappen en oneindig veel bergen en diersoorten. Tanzania is een geweldige bestemming voor een excursiereis. Ga tijdens de excursiereis op safari en u ontdekt het land op een bijzondere manier. Bekijk alle aanbieders voor excursiereizen naar Tanzania bij Excursiereizen.org!

Bekijk hier alle aanbieders naar Tanzania


Tanzania in feiten

Tanzania is een stad in het oosten van Afrika en grenst aan Congo-Kinshasa, Burundi, Rwanda, Oeganda, Kenia, Malawi, Zambia en Mozambique. Het land heeft een oppervlakte van 945.087 km² en is verdeeld in 127 districten en 26 regio’s. Er wonen circa 44 miljoen inwoners en de grootste stad is Dar Es Salaam met 4,3 miljoen inwoners. De hoofdstad van het land is Dodoma en heeft 180.551 inwoners. De munteenheid van Tanzania is shilling.

Bezienswaardigheden in Tanzania

Tanzania kent veel bezienswaardigheden en de belangrijkste bezienswaardigheden zullen niet overgeslagen worden tijdens uw excursiereis. Een aantal bezienswaardigheden zijn wereldberoemd.

De Kilimanjaro
De kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika. Eigenlijk heeft de Kilimanjaro drie toppen: Kibo, Shira en Mawenzi. Kibo is met 5898 meter de hoogste top. Shira is circa 3962 meter hoog en Mawenzi 5149 meter. Deze toppen zijn van oorsprong vulkanen. De krater van de top Kibo is ruim tweehonderd meter diep en bevat nog dampbronnen en gasbronnen van een vulkaan.

Ngorongoro-krater
De krater heeft een oppervlakte van 264 km² en is hiermee de grootste vulkaankrater ter wereld. Op het groene grasland van de krater leven tienduizenden dieren. U kunt ook hier de ‘big five’ spotten: de leeuw, neushoorn, buffel, luipaard en olifant. Ook zijn er kleine meertjes waar u nijlpaarden, neushoorns en flamingo’s kunt bewonderen.

Tanganyikameer
Met 1550 meter diepte is het Tanganyikameer het een na diepste meer ter wereld. Het Bajkalmeer in Rusland is met zijn 1637 meter het diepst. In het Tanganyikameer leven circa duizend inheemse soorten vissen. Langs de oevers van het meer ligt de stad Kigoma. Boven deze stad ligt het kleinste nationale park van Tanzania, het Gombe Stream National Park.

Eten en drinken in Tanzania

De keuken tijdens uw excursiereis Tanzania is vrij eenvoudig en er worden weinig groente gegeten. Wel wordt er veel fruit gegeten. Typische Tanzaniaanse gerechten zijn: Ugali (maismeel), nyama choma (geroosterd vlees), pilipili (pittige saus), matoke (andijvie-spinazie) en maandazi (zoet brood). Vruchtensappen, koffie, thee en maisbier zijn typische Tanzaniaanse dranken.