Excursiereizen Spanje

Bij Spanje denken veel mensen toch aan de Spaanse Costa’s en eilanden, waar de mooiste all inclusive resorts te vinden zijn en er vooral veel genoten wordt van de zon en het strand. Maar Spanje heeft nog veel meer te bieden! Denk aan de prachtige natuur en landschap, de Spaanse cultuur, flamingo dansen en de Spaanse lekkernijen. In Spanje varieert het van kleine vissersdorpjes tot wereldsteden. Op deze pagina vindt u de mogelijkheden voor een excursiereis naar Spanje, de goedkoopste aanbieders en meer informatie over het land.

Bekijk alle aanbieders met excursiereizen naar Spanje


Waarom een excursiereis naar Spanje?

Het gevarieerde Spanje ontdekken kan door een excursiereis te maken. Verschillende reisorganisaties bieden rondreizen aan naar grote steden en de kleinere, maar pittoreske dorpjes er om heen. U heeft de keuze uit bus excursiereizen waarmee u een groot deel van Spanje bezoekt of vlieg excursiereizen waarmee u in de meeste gevallen naar een bepaalde stad/gebied afreist. Excursiereizen naar Spanje zijn geschikt voor zowel jongeren, ouderen als families.

Bezienswaardigheden in Spanje

Tijdens uw excursiereis Spanje zijn er allemaal verschillende bezienswaardigheden. De vier grootste steden van Spanje zijn: Madrid, Barcelona, Valencia en Sevilla.

Spanje Kasteel Strand

Madrid
Madrid is een schitterende stad in het midden van Spanje. Vanuit de Faro de Madrid heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. La Cibeles is een van de mooiste pleinen van Madrid. Ook staat in Madrid het koninklijke paleis en het Prado museum.

Barcelona
In de bruisende stad Barcelona vind je diverse bezienswaardigheden. In deze stad vind je diverse meesterwerken van de architect Gaudi. In het centrum vind je de enorme Basiliek, de Sagrada Familia, het Park Güel en het huis Casa Milà. Ook kun je wandelen over de beroemde boulevard La Rambla. Vanaf de haven kun je met een kabelbaan naar het topje van de berg Montjuïc. Verder vind je in Barcelona het Picasso museum, een dierentuin, het stadion van FC Barcelona en het één na grootste aquarium van Europa.

Valencia
Valencia wordt gezien als de stad van wetenschap en kunst. Museo de las Ciencias Príncipe Felipe is een wetenschapsmuseum en schitterend gebouw in een. De Torres de Serranos zijn de imposante torens van de toegangspoort van Valencia. Ook het stadhuis en de kathedraal van Valencia zijn indrukwekkend. In Valencia staat het grootste aquarium van Europa.

Sevilla
Het grootste historische centrum van Europa vind je in Sevilla. Ook staat in Sevilla het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. Tijdens een bezoek aan Sevilla mag het koninklijke paleis Alcázar, het paleis Casa de Pilatos en de toren van Goud (Torre del Oro) niet overgeslagen worden. Ook staat in Sevilla de oudste arena voor het stierenvechten in Spanje.

Ook de oude dorpjes zijn de moeite waard!
Naast de bezienswaardigheden in de grote steden zijn er ook prachtige bezienswaardigheden in de kleinere plaatsen. In de oude stad Segovia vind je een Romeins Aquaduct en een oude kathedraal. Ook is de stad volledig omringd door stadsmuren. De goudmijnen Las Médulas bij de stad Ponferrada vormen een samen schitterend landschap in de bergen. El Escorial is een kasteel, een Abdij en een koninklijk mausoleum ineen. In Figueres staat het museum van de kunstenaar Salvador Dali. Verder heeft Spanje nog een aantal prachtige nationale parken waar je uren kunt wandelen en relaxen.

Spanje Stad Strand

Het Spaanse eten en Drinken

Spanje staat bekend om heerlijke gerechten. Geniet tijdens je excursiereis van Spaanse Paella of bij een tapas bar. Ook kun je in Spanje veel vlees- en visgerechten eten. Bij eten kun je genieten van een Spaanse wijn. Wijn speelt een belangrijke rol bij Spanjaarden. Catalonië is overigens een van de belangrijkste regio’s waar wijn wordt gemaakt. En wie in Spanje moet zeker ook op een zonnig terras gaan genieten van een glas Sangria.