Excursiereizen Slovenië

Slovenië is een klein land met een grote diversiteit, het land is uitermate geschikt voor een leuke excursiereis. Het landschap van Slovenië varieert van een schitterend Alpenland met prachtige meren tot uitgestrekte wijngaarden. Daarnaast heeft Slovenië oneindig veel waterbronnen en pittoreske steden en dorpen. Op deze pagina vindt u veel handige informatie over Slovenië en de goedkoopste reisorganisaties om een fantastische excursiereis naar Slovenië bij te boeken!

Bekijk hier alle aanbieders naar Slovenië


Het land in Feiten

Slovenië ligt in Midden-Europa en grenst aan Oostenrijk, Kroatië, Hongarije, Italië en de Adriatische Zee. Slovenië heeft een oppervlakte van 20.373 km². In het land wonen ongeveer 2 miljoen mensen en de hoofdstad is Ljubljana. De enige twee steden in Slovenië met meer dan honderdduizend inwoners zijn Maribo en Ljubljana. Sinds 2007 betalen de inwoners van Slovenië ook met euro’s. In het land wordt Sloveens gesproken.

Bezienswaardigheden in Slovenië

Tijdens uw excursiereis naar Slovenië zijn interessante bezienswaardigheden te bezoeken. Door het hele land vindt u pittoreske steden, adembenemende natuur en spectaculaire grotten. In Slovenië is zoveel te beleven en te zien. Wij raden u aan om de verschillende excursiereizen naar Slovenië goed te vergelijken zodat u de bezienswaardigheden van het land gaat bezoeken die u graag wilt zien! De reizen verschillen namelijk nogal in zowel programma als aanbod.

De hoofdstad Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië is een veelzijdige stad. In Ljubljana vindt u historische gebouwen, prachtige bruggen en pittoreske pleinen. Sint-Nikolaaskathedraal is een fraaie gotische kerk, gelegen aan het Pogačarjev plein. Over de rivier zijn drie bruggen gebouwd in een prachtige stijl. Vlakbij de drie bruggen staat de ‘fontein van de drie bruggen’. Vanaf het kasteel van Ljubljana heeft u een indrukwekkend uitzicht over de stad. In dit kasteel bevindt zich ook een historisch en archeologisch museum. Ook heeft de stad diverse interessante musea.

Grotten

In Slovenië zijn prachtige grotten te vinden. Een aantal grotten staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. De bekendste grotten van Slovenië zijn de grotten van Postojna. Deze grotten behoren tot de langste grotten van Slovenië en is de een na grootste druipsteengrot ter wereld. De grotten van Škocjanske worden gezien als de mooiste grotten. In deze grotten vindt u het diepste ondergrondse ravijn van Europa.

Piran

De mooiste stad van Slovenië is Piran. Deze stad ligt aan de Adriatische kust en staat bekend om zijn smalle straten en romantische pleinen. De huizen in de stad zijn in Klassicistische en Gotische bouwstijl. De Georgius-kathedraal is een van de mooiste bouwwerken van de stad.

Eten en drinken in Slovenië

In Slovenië kunt u heerlijk eten. Het land kent veel nationale en internationale gerechten. Veel dagelijkse gerechten worden gemaakt met bonen, aardappelen en kool. Ook worden er veel gerechten geserveerd met vlees. In de kust kunt u uitstekende gerechten met zeevruchten eten. Een typisch Sloveens gerecht is Prsut meso, een perfect stuk dungesneden ham. Bij een Sloveens gerecht hoort een echt Sloveens glas wijn. In het land worden maar liefst 38 soorten wijn gemaakt.

Cultuur en gewoontes in Slovenië

De Sloveense bevolking wordt vaak gezien als sombere, maar hardwerkende en trouwe mensen. In de Sloveense cultuur is muziek ontzettend belangrijk. Zowel Klassieke als volksmuziek. De traditionele volksinstrumenten, zoals een fluit of een harp, spelen nog steeds een grote rol in de hedendaagse muziek.