Excursiereizen Roemenië

Roemenië, het land van Dracula, vraagt om ontdekt te worden. In Roemenië vindt u pittoreske dorpjes, imposante kastelen en historische kloosters. In de bergen kunt u uren wandelen door de prachtige natuur en Roemenië heeft het grootste deltagebied van Europa. Op deze pagina vindt u de mogelijkheden voor een goedkope excursiereis naar Roemenië, veel informatie en de goedkoopste aanbieders.

Bekijk hier alle aanbieders naar Roemenië


Algemene informatie over Roemenië

Roemenië is ongeveer 6 keer groter dan Nederland en er wonen 21 miljoen mensen. De hoofdstad van Roemenië is Boekarest en dit is de grootste stad van Roemenië. Roemenië bestaat uit drie landstreken: Transsylvanië, Walachije en Moldavië. Transsylvanië ligt in het noordwesten van het land Walachije in het zuiden en Moldavië in het oosten. Door het land stroomt de rivier de Donau. Roemenië heeft een land klimaat met koude winters en warme zomers.

Door verschillende reisorganisaties worden er excursiereizen georganiseerd naar Roemenië. Reisorganisaties bieden niet alleen verschillende rondreizen door het land aan, maar ook riviercruises over de Donau of busreizen naar Roemenië. Ook kunt u een stedentrip maken naar Boekarest!

Roemenie Boekarest Stad

Bezienswaardigheden in Roemenië

Roemenië is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Door de rijke historie zijn er in Roemenië een tal van bezienswaardigheden te vinden.

  • In de regio Zuid-Bucovina vindt u prachtig beschilderde kloosters. De muurschilderingen in deze kloosters zijn eeuwen oud.
  • Viscri is een Saksische dorp met felgekleurde huizen en onverharde wegen. In dit dorp ontdekt u de geschiedenis van het land.
  • Het historische centrum van Sighişoara staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. In dit centrum vind je kleurrijke gebouwen en een 500 jaar oude klokkentoren. In dit centrum zijn delen van de Dracula films opgenomen.
  • Het kasteel Bran is gewijd aan graaf Dracula.
  • De kerk van Biertan is een imposante Saksische kerk uit de vijftiende eeuw.

Boekarest, de Roemeense hoofdstad boordevol bezienswaardigheden

De hoofdstad van Roemenië is een schitterende stad met 1,7 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur. In Boekarest is veel te zien en te beleven. Het Palatul Parlamentuliu, het parlementsgebouw, is een van de imposantste gebouwen van Boekarest. De Calea Victoriei is een prachtige straat in het centrum van de stad. Aan deze straat vindt u het Ateneul Roman en het plein van de revolutie. Het Ateneul Roman is een concertgebouw in barok stijl en op het plein van de revolutie is het einde van het communisme ingeluid.

Verder vindt u in het centrum van de stad de Sf. Gheorgekerk en het Cantacuzino Paleis. De Sf. Gheorgekerk is gebouwd in 1700 en is volledig in Brancoveanu stijl. Het Cantacuzino Paleis is een schitterend paleis waar nu regelmatig klassieke concerten worden gehouden. Net buiten het centrum van de stad ligt het meest authentieke deel van de stad, de wijk Lipscani. In deze wijk kunt u slenteren door de smalle straatjes, een bezoek brengen aan het voormalige koninklijke hof of aan de Biserica Curtea Veche kerk.

Roemenie Kasteel Bos

Eten en drinken

In de Roemeense keuken vindt u invloeden terug van de Hongaarse, de Slavische, de Turkse, de Griekse en de Oostenrijkse keuken terug. De meeste gerechten in Roemenië zijn bereid met vlees. Voornamelijk wordt er varkensvlees en schapenvlees gegeten. Elke regio heeft zijn eigen speciale gerechten. Bij de maaltijden wordt vooral bier en wijn gedronken. Een traditioneel drankje in Roemenië is Tuicã, een pruimenjenever, en is vooral populair op het platteland.