Excursiereizen Peru

Geniet van de prachtige natuur, de rijke geschiedenis, het afwisselende landschap en een bijzondere cultuur tijdens een excursiereis naar Peru. Ontdek tijdens uw reis wereldberoemde bezienswaardigheden als Machu Picchu, Caral en Chan Chan! Op deze pagina vindt u de goedkoopste partners voor excursiereizen naar Peru, daarnaast vindt u veel handige informatie over het land en bezienswaardigheden.

Bekijk hier alle aanbieders naar Peru


Feiten over Peru

Peru is een land in Zuid-Amerika en grenst aan Ecuador, Brazilië, Colombia, Bolivia, Chili en de Grote Oceaan. Peru heeft een oppervlakte van 1.285.216 km² en er wonen circa 27 miljoen mensen. Met zeven miljoen mensen is Lima de hoofdstad en de grootste stad van Peru. In het hele land wordt Spaans gesproken. De inwoners van Peru worden Peruanen en de heersende religie is rooms-katholicisme. De nationale munteenheid van het land is de Peruviaanse sol.

Bezienswaardigheden in Peru

Door het afwisselende landschap en de rijke geschiedenis heeft Peru veel wereldberoemde bezienswaardigheden die u zeker moet zien tijdens uw excursiereis Peru.

Peru Tempel

Chan Chan
Chan Chan is een ruïnestad en bestaat uit overblijfselen van negen lemen paleizen. Ieder paleis werd gebouwd voor een andere heerser. De paleizen bevatte een leefgedeelte, een ceremonieel gedeelte en een begraafplaats. Chan Chan staat op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Caral
Caral is een van de oudste bekende steden van het continent Amerika. Het oudste bouwwerk van Caral is een piramide die stamt uit de derde eeuw voor Christus. Caral ligt ongeveer 200 kilometer ten noorden van Lima en is gelegen in een vallei.

Machu Picchu
Machu Picchu is een stad van de inca’s die niet vernietigd is door de Spanjaarden. In deze stad is dan ook veel terug te vinden van de Inca-beschaving en is een hoogtepunt tijdens uw excursiereis naar Peru. De stad ligt op ongeveer 2400 meter hoogte. Vroeger was deze stad alleen bereikbaar per voet, maar nu is het ook bereikbaar met de bus of de trein. Een excursie Machu Picchu is mag absoluut ontbreken tijdens uw bezoek aan Peru!

Cultuur en gewoontes in Peru

De cultuur en gewoontes in het land verschillen met de gewoontes en cultuur in Nederland. Het is een gewoonte in Peru om een gesprek te beginnen met goedendag en vervolgens te vragen hoe het met iemand gaat. Wanneer Peruanen afscheid nemen, geven ze elkaar een korte zoen op de wang. Peruanen stellen beleefdheid erg op prijs en kijken op een andere manier naar privacy. Peruanen gaan netjes gekleed en verwachten dat toeristen dit ook doen. Verder is de belangrijkste maaltijd bij de Peruanen de lunch en deze is rond vier uur.

Peru Paleis

De Peruaanse keuken

De Peruaanse keuken wordt gezien als een van de meest gevarieerde keukens ter wereld. De keuken bestaat uit een gastronomie van vier continenten. De Peruaanse keuken kent ongeveer 250 desserts en 2000 verschillende soepgerechten. Een hoofdgerecht bestaat meestal uit rijst, groente met kip of varkensvlees. Ook wordt er in veel gerechten vis verwerkt.