Excursiereizen naar Nepal: jungle, steden en bergen!

Een excursie maken door Nepal is nooit saai. Door de diversiteit van het land is er voor ieder wat wils: jungle, steden of de bergen. Kortom, er is van alles wat te zien.

Bekijk hier alle aanbieders naar Nepal


Bergen

Nepal is een land dat deels wordt gevormd door het gebergte de Himalaya. Het beklimmen van deze berg vergt veel training en inspanning. Door de hoogte en de kou is het aan te raden om tijdens de klim een gids in te huren.

Liever niet de Himalaya beklimmen, maar u vindt het wel leuk om minder hoge bergen te beklimmen? Dan is het Annapurna- gebergte een goede start. Aan de voet van dit gebergte ligt de stad Pokhara. Het is mogelijk om een boot te huren om rustig over het meer te varen, met uitzicht op het Annapurna- gebergte.

Nepal Ravijn

Verder kunt u er goed wandelen en fietsen. U heeft zelfs de mogelijkheid om er te Kite- surfen!

De Jungle

Wat lager gelegen, vindt u de jungle. Het is helaas niet mogelijk om alleen de jungle te ontdekken. Daarom zijn er verschillende parken opgericht waar experts de meest prachtige gebieden van de jungle laten zien.

Een voorbeeld van zo’n park is Chitwan National Park. U kunt op de rug van een olifant rijden, neushoorns, krokodillen en apen bekijken. Als u wat verder de jungle intrekt, vindt u er zelfs een dorp met de oorspronkelijke bewoners: het Tharu- volk.

Steden in Nepal

De hoofdstad van Nepal is Kathmandu, dit is de grootste stad van het land. De stad bestaat uit zeer veel tempels. De grootste tempel van Nepal is de Bouddhanath tempel. Een andere bekende tempel is de Swayambhunath tempel. De tempel wordt omringd door de Heilige Apen.

Nepal Tempel

Een andere bekende tempel van de stad is Pashupatinath. Dit is een heilige plek, waar Hindoestanen en Boeddhisten hun dierbare cremeren en uitstrooien over de heilige rivier Bagmati. Helaas is het niet mogelijk om deze tempel te bezichtigen, maar U kunt wel vanaf de andere kant van de Bagmati- rivier rondkijken. Het is zelfs mogelijk om een crematie van dichtbij te bekijken, maar dit kan erg heftig zijn, omdat het heel anders in zijn werk gaat dan in Nederland. Op deze plek worden mensen namelijk niet in hun kist gecremeerd, maar gewoon op een soort tafel.

Bhaktapur is een van de drie grootste steden van Nepal. Door de Middeleeuwse gebouwen die er staan is het zeker de moeite waard om de stad te bezoeken.

Tot slot Patan. Dit is de laatste stad die behoort tot de drie grootste steden van Nepal en ligt op slechts vijf kilometer ten zuiden van Kathmandu. In Nepal heet de stad officieel Lalitpur, stad van de schoonheid. De stad bestaat voornamelijk uit tempels en kloosters.

De steden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, u maakt kennis met de cultuur, de religie en het volk. Een ervaring om nooit te vergeten.