Excursiereizen Myanmar

Myanmar is een bijzondere bestemming. Na tientallen jaren afgesloten te zijn geweest van de buitenwereld is Myanmar eindelijk weer toegankelijk. Myanmar is het land van de boeddhistische tempels, Bagan en bijzondere steden. Excursiereizen.org heeft voor u alle aanbieders voor een onvergetelijke excursiereis naar Myanmar gepresenteerd. Ook vindt u nog meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden en de cultuur.

Bekijk hier alle aanbieders naar Myanmar


Algemene informatie

In Zuidoost-Azië ligt Myanmar en het land grenst aan de landen China, India, Bangladesh, Laos en Thailand. Ook grenst het aan twee zeeën: de Andamanse Zee en de Golf van Bengalen. Het land heeft een oppervlakte van 676.578 km² en heeft ongeveer 55 miljoen inwoners. De hoofdstad is Naypyidaw en de grootste stad is Rangoon. De grootste religie is Boeddhisme en de inwoners spreken Birmaans. De officiële munteenheid van Myanmar is de Myanmarese Kyat.

Bezienswaardigheden in Myanmar

In Myanmar zijn indrukwekkende bezienswaardigheden te bezoeken. Doordat het land nog niet echt toeristisch is, zijn de bezienswaardigheden niet echt druk bezocht.

Shwedagon Pagoda
De Shwedagon Pagoda is de bekendste toeristische attractie in het land. Deze pagoda is de oudste pagode op aarde en het centrum van het Boeddhisme. De Shewdagon Pagoda zou bedekt zijn met dertig ton goud.

Thanbuddhay-pagode
De Thanbuddhay-pagode is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad Monywa. Deze pagode wordt vergeleken met de Borobudur in Indonesië. De pagoda stamt uit 1303, maar is opnieuw gebouwd in 1939. Bij deze pagoda staan circa 500.000 Boeddhabeelden en de Bodhi Tataung. De Bodhi Tataung is door zijn 129 meter hoogte het twee na grootste standbeeld ter wereld.

Pindaya Caves
De Pindaya Caves ligt in de plaats Pindaya en is een bedevaartsoord. De caves bestaat uit drie kalksteengrotten. In de grotten staan ongeveer 8.000 beelden en deze beelden laten de Boeddhistische iconografie zien.

Eten en drinken in Myanmar

Buitenlands eten is nog niet echt doorgedrongen in het land. Tijdens uw excursiereis naar Myanmar gaat u kennis maken met de keuken van Myanmar. De keuken heeft allerlei gerechten en ingrediënten uit andere internationale keukens overgenomen. De basis van iedere maaltijd in het land is Rijst. Vaak wordt er bij de rijst groentecurry‘s, en vlees of vis toegevoegd. Ook kan de rijst vervangen worden door noedels. Bij de rijst en curry wordt soep geserveerd.

Thee is de nationale drank en wordt daarom vaak gratis bij maaltijden geserveerd. Myanmar heeft ook zijn eigen biermerken, maar de inwoners van Myanmar drinken zelf niet veel bier.