Excursiereizen Luxemburg

Luxemburg is een klein land dat ontzettend veel heeft te bieden. Luxemburg heeft een prachtige natuur, imposante bezienswaardigheden, grenzeloze architectuur en pittoreske dorpen. Ook kunt u in Luxemburg wandelen, mountainbiken, golven en klimmen en kunt u er heerlijk eten en drinken. U heeft dan ook de keuze uit een groot aantal excursiereizen naar Luxemburg! Excursiereizen.org vertelt u meer over het land en presenteert de goedkoopste partners. Tip: Bekijk goed naar het verschillende aanbod, de excursies naar Luxemburg lopen zeer uiteen.

Bekijk hier alle aanbieders naar Luxemburg


Over het land

Luxemburg is een land in het westen van Europa en grenst aan Duitsland, Frankrijk en België. De officiële naam van het land is het Groothertogdom Luxemburg. Na Malta is Luxemburg het kleinste land in de Europese Unie. Luxemburg heeft een oppervlakte van 2.586km2 en circa een half miljoen inwoners. De grootste stad en hoofdstad van het land is het gelijknamige Luxemburg. In het land wordt Frans, Duits en Luxemburgs gesproken.

Bezienswaardigheden Luxemburg

Ondanks dat Luxemburg een klein land is, heeft het prachtige bezienswaardigheden. Deze bezienswaardigheden kunnen in een korte periode bezocht worden.

Kazematten van Luxemburg
De populairste bezienswaardigheid van Luxemburg is de Kazematten van Luxemburg. Dit is schuilplaats en een militaire kazerne. Vroeger bestond het uit 23 kilometer lang ondergronds netwerk, maar doordat er een deel verwoest is, is er nog 17 kilometer over. Dit deel is opgenomen op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Grenzeloze architectuur
In Luxemburg staan veel historische gebouwen, musea, kastelen, kathedralen en ander cultureel erfgoed. In Clervaus, Vianden, Diekirch, Mersch, Echternach, Remich en Ettelbruck zijn prachtige bouwwerken te vinden. Ook worden er diverse culturele routes georganiseerd langs de plaatsen en haar bouwwerken.

Grand Ducal Palace
Dit paleis is de officiële residentie van de Groothertog van Luxemburg en is gelegen in het zuiden van Luxemburg. In 1572 werd dit gebouw in gebruik genomen als stadhuis en sinds 1817 is het de residentie van het staatshoofd.

Eten en drinken

De Luxemburgse keuken is een boerenkeuken met Franse en Duitse invloeden. Judd mat Gaardebounen (gerookt varkensvlees met tuinbonen), Kniddelen (knödels die bestaan uit meel, ei, water en zout) en Bouneschlupp (bonensoep met aardappels) zijn typische Luxemburgse specialiteiten. Ook de gebakken vis uit de Sûre en de Moezel zijn terug te vinden in de Luxemburgse gerechten.

Quetschentaart, een soort pruimentaart, is een Luxemburgs nagerecht. Bij een hoofdgerecht wordt vaak bier en wijn gedronken. Bock bier, donker bier en Pilsner zijn de meest gedronken biersoorten. Luxemburg is het grootste wijnland van de Benelux en er worden verschillende soorten wijnen gemaakt.