Excursiereizen Letland

Letland is een schitterend land waar veel te zien en te beleven is. Tijdens een excursiereis door Letland maakt u kennis met de adembenemende natuur, de bezienswaardigheden en de Letse steden. Denk hierbij aan de hoofdstad van het land, Riga. Of aan een van de vele Nationale parken! Excursiereizen.org heeft op deze pagina alle info verzameld die nodig is voor het boeken van een leuke en goedkope excursiereis naar Letland.

Bekijk hier alle aanbieders naar Letland


Over het land

Letland hoort bij de Baltische landen en is gelegen in het noorden van Europa. Het land grenst aan Litouwen, Estland, Wit-Rusland, Rusland en de Oostzee. Letland is een van de dunstbevolkte landen van Europa. Op een oppervlakte van 64.589 km2 wonen circa 2 miljoen mensen. De hoofdstad en grootste stad van Letland is Riga en deze stad heeft ongeveer 700.000 inwoners. Van de 77 steden in Letland hebben maar 23 steden meer dan 10.000 inwoners. De officiële taal van de inwoners is Lets en in Letland wordt betaald met de euro.

Bezienswaardigheden in Letland

De bezienswaardigheden in Letland zijn nog niet echt bekend bij toeristen. Toch zijn ze een bezoek waard. De bezienswaardigheden zijn door het hele land verspreid. In de steden vindt u eeuwenoude paleizen, een uitbundige architectuur, 19e eeuwse stedenbouw, verschillende kerken en diverse parken. Het laagland van Letland heeft uitgestrekte meren, diverse nationale parken en een prachtige kust.

Riga
In de hoofdstad van Letland zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken. De Riga Dom, de Pils Laukums en het Vecrīga mogen zeker niet overgeslagen worden. De Riga Dom is de grootste kathedraal van het Baltische gebied, de Pils Laukums is een groot plein dat grenst aan het eeuwenoude presidentieel paleis en Vecrīga is het historische centrum van Riga. Het historische centrum is opgenomen op de UNESCO werelderfgoed lijst. Ook het vrijheidsmonument en de Sint-Jacobskerk zijn schitterend om te zien.

Nationaal Park Slîtere
In het noorden van Letland ligt het beschermde natuurgebied Slîtere. In dit fraaie natuurgebied leven onder andere otters en bevers. Door het park kunt u uren wandelen en vanaf de vuurtoren heeft u een schitterend uitzicht over het park.

De lutherse Drievuldigheidskerk
In Liepaja vindt u de lutherse Drievuldigheidskerk. In de kerk staat een wereldberoemd orgel. Dit orgel was tot 1912 het grootste orgel ter wereld.

Eten en drinken in Letland

Tijdens de excursiereis wordt niet alleen kennis gemaakt met Letland, maar maakt u ook kennis met de Letse keuken. In de Letse keuken worden voornamelijk landbouw producten gebruikt. De meest voorkomende producten zijn: aardappelen, eieren, varkensvlees, vis en kool. Borsjt (bietensoep), Kimenu Siers (traditionele komijnekaas), Piragi (gebakken deegkussentjes) en Dabessmanna (bessencake) zijn traditionele Letse gerechten. Bij een gerecht hoort ook een typisch Lets drankje. Plaatselijke Wodka, donkere bittere kruidenlikeur, diverse lokale biersoorten en geschuimde melk zijn veel gedronken dranken in Letland.