Excursiereizen Karinthië

Karinthië is de deelstaat van de bergen en de meren. Tijdens uw excursiereis Karinthië vindt u glooiende heuvels, uitgestrekte vlaktes, fraaie dalen en bergen in alle formaten. In de hele deelstaat zijn ruim 1200 plassen en meren. In Karinthië kunt u wandelen, bezienswaardigheden bezoeken en skiën.

Het veelzijdige gebied is een populaire plek voor toeristen. Reisorganisaties organiseren daarom veel vlieg- en bus excursiereizen naar Karinthië. Vergelijk hier alle aanbieders en vindt praktische informatie over het gebied.

Bekijk hier alle aanbieders naar Karinthië


Feiten en algemene informatie over het gebied

Karinthië is een deelstaat van Oostenrijk. De deelstaat grenst aan Slovenië, Italië en de deelstaten Tirol, Stiermarken en Salzburg. De hoofdstad van Karinthië is Klagenfurt wat ook de grootste stad van Karinthië is. Karinthië heeft een oppervlakte van 9536 km² en 560.100 inwoners. De deelstaat uit 8 districten en twee zelfstandige steden.

Bezienswaardigheden van Karinthië

Karinthië heeft alles voor een excursiereis: Grotten, burchten, stuwdammen, fraaie dalen, uitgestrekte vlaktes, wildparken en een uitzichttoren.

Karinthie Kasteel

Pyramidenkogel
De Pyramidenkogel is met zijn 900 meter de hoogste houten uitzichttoren ter wereld. In 24 seconden staat u op een platform en heeft u een adembenemend uitzicht over de bergen, dalen en meren van Karinthië. De Pyramidenkogel ligt in Keutschach am Wörthersee.

Malta Hochalmstraße
Op 1900 meter hoogte bevindt zich Oostenrijks hoogste stuwdam ‘Kölnbrein-Staumauer’. Vanaf de stuwdam heeft een adembenemend uitzicht. Om bij de stuwdam te komen, moet u door een dal met watervallen over de Malta Hochalmstraße. De Malta Hochalmstraße wordt ook wel ‘de vallei van het vallende water’ genoemd.

Reißeck Bergbahn
De Reißeck Bergbahn is de hoogste smalspoorbaan van Europa en gaat 2200 meter omhoog. In de drie etappes steigt u maar liefst 82%. U vertrekt van Hohen Tauern naar Mühldorfer Stausee.

Karinthie Meer

De Oostenrijkse keuken

Tijdens een excursiereis naar Karinthië mogen de Karintische specialiteiten niet ontbreken. Probeer eens de zoete Reindling, de schaumrollen, de gebakken forel of de Kas’nudeln.

Cultuur en gewoontes in Karinthië

De Karintische Cultuur heeft een soort herberg-idee. De herbergcultuur heeft als kenmerken: sfeervolle omgeving, onmiddellijke nabijheid van cultuurscheppers en kleine ruimtes. De herberg moet in stand worden gehouden en herbergier moet zich ontwikkelingen. De ontwikkelingen moeten combinatie zijn van traditie en vernieuwing.