Excursiereizen Istanbul

Istanbul is een wereldstad waar Azië en Europa samenkomen. Een stad met duizenden jaren geschiedenis, prachtige bezienswaardigheden, unieke stadsgezichten en romantische straatjes. In deze historische stad kunt u fantastische excursies maken. Excursiereizen.org heeft voor u alle informatie over de Turkse hoofdstad verzameld en presenteert de goedkoopste aanbieders voor een fantastische excursiereis naar Istanbul.

Bekijk hier alle aanbieders naar Istanbul


Feiten over de stad

Istanbul is een stad in het Europese en Aziatische deel van Turkije. Vroeger was Istanbul de hoofdstad van het Ottomaanse rijk. In Istanbul wonen ongeveer 14 miljoen mensen en het is de grootste stad van Turkije. Niet Istanbul, maar Ankara is de hoofdstad van Turkije. Istanbul heeft een oppervlakte van 5343 km² en is opgedeeld in 27 districten. In Istanbul betaalt u met Turkse Lira.

Bezienswaardigheden in Istanbul

Istanbul kan gezien worden als een groot openluchtmuseum, peftect voor een excursiereis. In de stad staan meer dan vijfhonderd moskeeën, paleizen, musea en kerken. Istanbul heeft oneindig veel bezienswaardigheden.

Topkapi Paleis
Het Topkapi Paleis is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad. Het paleis werd jarenlang bewoond door Osmaanse Sultans. Tegenwoordig is het paleis een museum en geeft het een duidelijk beeld van hoe de Osmaanse Sultans vroeger leefden.

Hagia Sofia
De Hagia Sofia is een voormalige christelijke-orthodoxe kerk die nu in een moskee veranderd is. De moskee staat ook wel bekend als Ayasofya of Aya Sofia. Jaarlijks komen er ruim twee miljoen toeristen naar deze bezienswaardigheid.

Blauwe Moskee
De Blauwe moskee domineert de skyline van de stad. De Blauwe moskee heet eigenlijk de Sultan Ahmet Moskee. De moskee is bezaaid met tegeltjes in groen, roodbruin en blauw. Het indrukwekkendst aan de moskee zijn de zes minaretten en de koepels.

Eten en drinken in Istanbul

De keuken van Turkije is vrij divers. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Doordat Istanbul zowel in Europa ligt als in Azië is de eetcultuur in Istanbul uitgebreid. Istanbul ligt aan de zee en in de restaurants komt u veel visgerechten tegen. Verder kunt u ook in veel restaurants traditionele Turkse gerechten bestellen. Bij het eten bestellen veel inwoners van Istanbul Thee.

De Turkse cultuur en gewoontes

Na het eten krijgt u vaak in restaurants een kop koffie of thee van het huis. Dit is een soort traditie in Turkije. Overal en op elk moment van de dag kan er in Turkije thee worden gedronken. Ook is het een gewoonte in Turkije om in winkels te onderhandelen. Turken worden gezien als gastvrije en beleefde mensen. In restaurants en winkels wordt u dan ook open ontvangen. Het is ongebruikelijk om te wijzen naar iemand of te niezen in het bijzijn van iemand anders.