Excursiereizen Indonesië

Indonesië is een prachtig veelzijdig land in Azië. Ontdek tijdens een excursiereis de vulkanen, bergen, het tropische regenwoud, belangrijke Indonesische monumenten of een van de wereldsteden. Excursiereizen.org heeft de goedkoopste aanbieders voor een fantastische reis naar dit gebied vergeleken en biedt informatie over de bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen!

Bekijk hier alle aanbieders naar Indonesië


Algemene info over Indonesië

Indonesië ligt in het Zuidoosten van Azië en bestaat uit een 17.508 eilanden. Indonesië is werelds grootste eilandstaat en grenst direct aan Oost-Timor, Maleisië en Papoea-Nieuw-Guinea. Australië, de Filipijnen, Singapore, Brunei omringen het land. Indonesië heeft een oppervlakte van 1.904.569 km². In het land wonen ongeveer 251 miljoen mensen en is hierdoor het op drie na grootste land ter wereld. De hoofdstad is Jakarta en er wonen ongeveer 9 miljoen mensen. De grootste religie in Indonesië is de Islam, maar het is geen staatsreligie.

Indonesie Stad

Bezienswaardigheden in Indonesië

Ondervind het rijke verleden, de prachtige natuur, de nationale parken of de Indonesische monumenten op de UNESCO werelderfgoed lijst tijdens uw excursiereis naar Indonesië . Ook de steden zijn ware bezienswaardigheden.

Borobodur
Dit is het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld. Borobodur ligt bij de culturele hoofdstad Yogyakarta en is een grote toeristische trekpleister. Het bestaat uit een grote stoepa van negen etages en in totaal is het 15.129 km².

Prambanan
Prambanan is een groot tempelcomplex en bestaat uit 244 tempels. Deze bezienswaardigheid is net als Borobodur gelegen in Yogyakarta. Dit complex is opgenomen op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Bali
Bali heeft een prachtige natuur, actieve vulkanen, witte stranden en terrasvormige rijstvelden. Tijdens een bezoek aan Bali in uw excursiereis Indonesië is het een aanrader om de Tanah Lot tempel te bezichtigen. Deze tempel is alleen bereikbaar als het eb is. Bij Ubud liggen de bekende Monkey Forest kunt u schitterende rijstvelden bezoeken. In de kustplaats Lovina kunt u dolfijnen spotten.

Indonesie Tempel

De Indonesische keuken

De basis van elke maaltijd in de Indonesische keuken is witte rijst. Ook wordt er vaak gebruikgemaakt van kokos, chilipepers, grassen en inheemse kruiden. De bijgerechten verschillen per regio of eiland. Veel gerechten bestaat uit vis, kip, buffelvlees, vis of varkensvlees. In de meeste gerechten zitten ook specerijen verwerkt. Bekende gerechten zijn tjap tjoj en gado-gado. Indonesiërs drinken bier, frisdranken, thee, koffie, tropische vruchtendrankjes en mineraalwater. Sterke alcoholische dranken worden bijna niet gedronken.