Excursiereis Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek ligt op het eiland Hispaniola, ligt in het Caribisch gebied en grenst aan Haïti. Er wonen de oorspronkelijke bewoners Taino-indianen, Spanjaarden die na de ontdekking van Hispaniola door Columbus hier naar toe zijn verhuisd en Afrikanen die door de Spanjaarden destijds als slaven zijn meegenomen om hier te moeten werken. In dit artikel vertellen we meer over het land en over de mogelijkheden voor een excursiereis Dominicaanse Republiek.

Bekijk hier alle aanbieders naar de Dominicaanse Republiek


Wat voor excursiereizen bieden reisorganisaties aan?

Je hebt twee keuzes bij het boeken van een excursiereis naar de Dominicaanse Republiek. Zo kun je kiezen voor een zonvakantie in combinatie met excursies in het land. Of voor een totale excursiereis waarin je een rondreis maakt door de hele Dominicaanse Republiek. Zo heb je bij Arke en Kras reizen de keuze uit cruises, zonvakanties en complete rondreizen! Je kunt het complete pakket vergelijken door hierboven de logo’s van de organisaties aan te klikken waardoor je direct op de juiste pagina terecht komt.

Over het land

De hoofdstad is Santo Domingo, wat in 1496 door de Spanjaarden is gesticht en toen nog La Nueva Isabela heette. Aan het einde van de 16e eeuw hebben de Fransen de macht over het westelijke deel van dit eiland over genomen, hetgeen nu bekend staat als Haïti. Van de invloed van de Fransen is echter maar weinig terug te vinden in het dagelijkse leven in de Dominicaanse Republiek. De inwoners stammen grotendeels af van de Spanjaarden. De namen op het eiland komen dan ook vooral voort uit het Spaans en het Spaans is ook de officiële taal, enigszins vermengd met een aantal Amerikaans-Engelse woorden.

Wat is er te doen in de Dominicaanse republiek?

Doordat de Dominicaanse Republiek tegenwoorden zeer populair is bij de toeristen, werken veel Dominicanen, zo’n 15% van de beroepsbevolking, direct of indirect in de toeristische sector. Het toerisme is echter pas vanaf ongeveer 1980 pas echt op gang gekomen en vooral in de eerste 10 jaar explosief gestegen. Er werden grote Spaanse hotelketens over het gehele eiland verspreidt gebouwd. Hierbij werden veelal grote luxe hotels gebouwd, gericht op de all inclusive formule.

Met name door de prachtige natuur, grote steden met veel cultuur en historie, het kwalitatief hoge niveau van het toerisme en natuurlijk de vriendelijke bevolking komen er steeds meer toeristen naar de Dominicaanse Republiek.

Klimaat

Op de Dominicaanse Republiek heersen tropische klimaten en het gehele jaar door zijn in de grootste delen van het land de temperaturen tussen de 28 en de 32 graden Celcius. Alleen in het hooggebergte is het een stuk kouder. Op de top van de Pico Duarte, de hoogste berg van de Dominicaanse Republiek, is er regelmatig vorst. Langs de fabelachtig mooie stranden overheerst de tropische warmte, echter kunnen er het gehele jaar door ook regenbuien voorkomen. In de winter zijn de regenkansen en de hoeveelheid regen aanzienlijk minder dan in de zomer. In het aangename tropische klimaat kunt u dan ook perfect zwemmen, duiken en vissen.