Excursiereizen Denemarken

Geniet in Denemarken van de rust, de schitterende natuur en de ruimte of ontdek hoe de Vikingen vroeger leefden. Ook de zee is in Denemarken nooit ver weg. Daarnaast beschikt Denemarken met Kopenhagen, Odense, Riskilde en Esbjerg over grote steden die allen prachtige bezienswaardigheden bieden. Denemarken is om deze reden al jarenlang een populaire bestemming voor een excursiereis. Excursiereizen.org heeft de beste reizen naar het land geselecteerd, de beste informatie verzameld en u kunt alle aanbieders vergelijken!

Bekijk hier alle aanbieders naar Denemarken


Informatie over het Scandinavische Denemarken

Denemarken is gelegen in het noorden van Europa. Samen met Noorwegen en Zweden vormt Denemarken de Scandinavische landen. Denemarken heeft een net iets groter oppervlakte dan Nederland, Het land bestaat uit zo’n 400 eilandjes en het schiereiland Jutland dat aan Duitsland grenst. In Denemarken wonen ongeveer 5,5 miljoen mensen.

Denemarken is een schitterende bestemming voor een excursiereis. Denemarken is te bezoeken door jong en oud. Doordat er in Denemarken zoveel mooie plekken zijn, is het zonde om op één plek te verblijven Door verschillende reisorganisaties worden er daarom autovakanties, rondreizen of autorondreizen naar Denemarken aangeboden, zodat je het hele land kunt bekijken tijdens je reis. Ook kun je een stedentrip maken naar Kopenhagen.

Bezienswaardigheden in Denemarken

In Denemarken is veel te zien en te beleven. De bezienswaardigheden zijn door het hele land verspreid. Terwijl je van de ene naar de andere bezienswaardigheid gaat, ontdek je de prachtige natuur en de rust in Denemarken.

  • In het oosten van het land vind je een aantal indrukwekkende klippen. Deze klippen worden ook wel de Møns Klint genoemd en vanaf de klippen heb je een prachtig uitzicht over het land.
  • Roskilde was in de middeleeuwen een belangrijke stad. Destijds was dit voor de Vikingen een handelsstad. Vandaag de dag vind je in Roskilde het Vikingschipmuseum met een collectie van schitterende Vikingschepen.
  • In het openluchtmuseum Den Gamble By kun je historische huizen bekijken uit heel Denemarken.
  • Ribe is de oudste stad van Scandinavië. In deze stad kun je een bezoek brengen, het Vikingmuseum, de oude binnenstad of het Vikingecenter, een openluchtmuseum over hoe Vikingen leefden.
  • In Odense op het eiland Funen kun je het geboortehuis en het museum van Hans Cristian Andersen bezoeken.
  • Vlakbij Billund ligt het themapark Legoland. In dit themapark vind je alles over de wereldberoemde lego-steentjes.
  • Door het hele land zijn verschillend kastelen te bezoeken. In Denemarken vind je een groot aantal kastelen.

Kopenhagen

De grootste stad van Denemarken is Kopenhagen. Deze stad is de hoofdstad, het economische- en culturele centrum van het land en heeft ongeveer 550.000 inwoners. Kopenhagen ligt in het oosten van het land op de eilanden Seeland en Amager. Kopenhagen is verbonden door middel van een tunnel en brug met het Zweedse Malmö.

Kopenhagen is een prachtige stad om te ontdekken. In de stad vind je schitterende vakwerkhuizen en oude huizen naast moderne architectuur. Ook zijn er in de stad veel winkels, restaurants en bars. Door de stad zitten diverse parken waar je heerlijk kunt wandelen tijdens uw excursiereis Denemarken.

Verder vind je in Kopenhagen prachtige bezienswaardigheden. In Kopenhagen kun je een bezoek brengen aan de Koninklijke bibliotheek, de haven Nyhavn met allemaal gekleurde huizen, de Carlsberg brouwerij, de roden toren Rundetårn of het beeld van de Kleine Zeemeermin. Ook zijn er diverse musea in Kopenhagen.

Het Deense eten en drinken

Tijdens een excursiereizen naar Denemarken mogen de traditionele Deense gerechten niet ontbreken, als Smørrebrød en Olbin. Smørrebrød is roggebrood met salade en zalm en Olbin is een maaltijdsoep met Spareribs. Maar Denemarken heeft ook veel traditionele dranken als Snaps of Brandewijn. Verder zijn Tuborg en Carlsberg twee lokale Deense bieren.