Excursiereizen Algarve

Prachtige goudgele stranden, aangenaam klimaat, sfeervolle badplaatsen, bekende rotsformaties en een indrukwekkend achterland. Dit zult u zien tijdens een excursiereis Algarve. Algarve heeft alles wat u een onvergetelijke vakantie gaat bezorgen. Op deze pagina worden de goedkoopste aanbieders voor een excursiereis naar de Portugese Algarve vergeleken en vindt u veel informatie over het gebied en de bezienswaardigheden.

Bekijk hier alle aanbieders naar Algarve


Algarve in Feiten

Algarve is gelegen in het zuiden van Portugal en grenst aan Spanje. Algarve is de zuidelijkste provincie en hoort bij het district Faro. De hoofdstad van de Algarve is Faro. In de Algarve vindt u diverse plaatsen, zoals Albufeira, Lagos en Portimao. De kust van de Algarve is gelegen aan de Atlantische oceaan en heeft een oppervlakte van 4.997 km². In de provincie wonen ongeveer 450.000 mensen. De Algarve heeft een kustlijn van ruim 170 kilometer. Net als in de rest van Portugal wordt in deze streek Portugees gesproken en wordt er betaald met euro’s.

Algarve Dorp

Bezienswaardigheden van de Algarve

In Algarve zijn prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. De schitterende kerk São Lourenco dos Matos staat in Almasis. In een verwilderde tuin in Estoi staat een prachtig roze paleis. Ook kunt u in Estoi Romeinse overblijfselen bekijken en in Castro Marim kunt u een dertiende-eeuwse vesting bezoeken Net buiten Évora bevindt zich de Menhirs Almendres. Dit zijn prehistorische overblijfselen, gelegen in een kurkenbos. Naast deze hoogtepunten kunt u ook wandelen, watersporten en fietsen door de Algarve of een bezoek brengen aan de steden Faro of Sevilla. Voor wie van stranden houdt, zijn de stranden in de Algarve een aanrader. De mooiste stranden van Portugal zitten namelijk in de Algarve.

De Portugese keuken

De Portugese keuken is eerlijk en eenvoudig. Bij het koken wordt gebruikgemaakt van allerlei ingrediënten, zoals kruidnagel, pepertjes, kaneel en koriander. In Portugal wordt veel olijven, groente en soorten fruit verbouwd. Op de menukaart in de restaurants staan voornamelijk vis- en vleesgerechten.

Algarve Strand

Cultuur en gewoontes

Portugal is een vrij conservatief land dat sterk beïnvloed wordt door de katholieke kerk. In bijna alle plaatsen worden nog religieuze feesten georganiseerd. Verder zijn er in Portugal diverse paleizen, kathedralen, en andere gebouwen versierd met de traditionele typische Portugese tegels.