Excursiereis Zwitserland

Zwitserland is een veelzijdig land met levendige steden, historische en typisch Zwitserse bezienswaardigheden en een adembenemende flora en fauna. Een excursiereis is een uitstekende manier om kennis te maken met Zwitserland. Op deze pagina vindt u alles wat u wilt weten over het land en meer informatie over de mogelijkheden voor een excursiereis naar Zwitserland.

Bekijk hier alle aanbieders naar Zwitserland


Zwitserland in Feiten

Zwitserland ligt in het midden van Europa en wordt omringd door Duitsland, Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Liechtenstein. Zwitserland heeft een oppervlakte van 41.285 km² en bestaat uit 26 kantons. Zwitserland heeft geen hoofdstad, maar een bondsstad. De bondsstad van Zwitserland is Bern en andere belangrijke steden zijn Bazel, Zürich Lugano en Genève. In Zwitserland wonen ongeveer 8 miljoen mensen. In Zwitserland worden maar liefst vier talen gesproken: Italiaans, Duits, Frans en Reto-Romaans. De inwoners van het land betalen met Zwitserse Frank.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

Zwitserland heeft schitterende bezienswaardigheden: de Zwitserse alpen, historische steden, natuurparken, meren, kastelen en kerken. Zwitserland heeft voor iedereen wat wils.

Bern

De hoofdstad van Zwitserland is een adembenemende stad. Het historische centrum is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. In Bern kunt u een bezoek brengen aan het prachtig parlementsgebouw, de gotische kathedraal Berner Münster, het huis van Einstein, het laatgotische stadhuis en de mooiste brug van Bern, de Nydeggbrücke. Ook zijn er in Bern diverse musea en parken die u kunt bezoeken.

Kabelbaan

Op de hellingen van de kleine Matterhorn bij Zermatt zit de hoogste kabelbaan van Europa. De skipiste die vanaf deze kabelbaan naar Zermatt loopt, is de langste skipiste van Europa. Ook is het dorp internationaal bekend, omdat er geen auto’s in de stad mogen rijden.

De rijnwaterval

De rijnwaterval is de grootste waterval van Europa. De waterval is 150 meter breed en het water valt ongeveer 23 meter naar beneden. Dit indrukwekkende verschijnsel is te bekijken vanaf verschillende platforms die boven de rijn zijn gebouwd. De kastelen Laufen en Wörth naast de rijnwaterval zijn per boot bereikbaar.

De Zwitserse keuken

De Zwitserse keuken is vrij divers. Elke regio heeft zijn eigen gastronomie op basis van het klimaat en de taal. Toch zijn er ook gerechten die in het hele land bekend zijn. Fondue, rösti en raclette zijn hier een goed voorbeeld van. De Zwitserse keuken maakt veel gebruik van zuivelproducten als emmentaler of gruyère. De populairste drank is Wijn. Het merendeel van de Zwitserse wijnen zijn witte wijnen. Toch worden er ook andere druivensoorten geteeld.