Excursiereis Zuid-Afrika

Een excursiereis door Zuid-Afrika is avontuurlijk en afwisselend. Ontdek de schoonheid van dit Afrikaanse land tijdens deze reis! Denk aan het bezoeken van de prachtige steden, indrukwekkende natuur en het ontdekken van de volledig eigen cultuur. Op deze pagina leest u welke bezienswaardigheden u absoluut niet mag missen en vindt u meer over de Zuid-Afrikaanse cultuur. Verder worden de goedkoopste aanbieders voor deze reis vergeleken.

Bekijk hier alle aanbieders naar Zuid-Afrika


Info over Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt in het zuiden van Afrika en grenst aan Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Swaziland en Namibië. Het land heeft een oppervlakte van 1.221.037 km². Er wonen ongeveer 52 miljoen mensen in Zuid-Afrika. In het land leven diverse bevolkingsgroepen en er worden elf talen gesproken. Zuid-Afrika is een parlementaire republiek met drie hoofdsteden: Bloemfontein, Kaapstad en Pretoria.

Zuid-Afrika Kaapstad

Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Tijdens uw excursiereis naar Zuid-Afrika zijn prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. Het land heeft een adembenemende natuur, imposante bergtoppen, wildparken, warme kalksteengrotten, historische bouwwerken en mooie steden.

Tafelberg
De Tafelberg is een imposante berg bij Kaapstad. De tafelberg komt 1068 meter boven de stad uit. De berg heeft een platte bovenkant en boven op de berg ligt een ‘tafelkleed’: net boven de berg zweeft een wolkenmassa.

Nationaal Tsitsikamma Zeekustpark
Dit zeekustpark ligt nabij het dorp Stromsrivier en is een beschermd natuurreservaat. Nationaal Tsitskamma Zeekustpark wordt gezien als een van de mooiste natuurreservaten van de wereld. Dit komt door de kleine zandstranden, wilde rotskust en een grote voetgangershangbrug over de Stormsrivier.

De Augrabies Watervallen
Vlakbij Upington liggen de Augrabies Watervallen. Dit zijn de grootste watervallen van Zuid-Afrika. De watervallen liggen bij de Oranjerivier, zijn 250 meter hoog en drie meter breed.

Zuid-Afrika Safari

De Zuid-Afrikaanse keuken

De Zuid-Afrikaanse keuken wordt gekenmerkt door Afrikaanse, Europese en Aziatische invloeden en moet u zeker uitproberen tijdens uw excursiereis Zuid-Afrika. Vlees heeft een belangrijke plek in de keuken van Zuid-Afrika. Biltong, Melktert, Bobotie, rooibosthee en stoofpotjes zijn typische Zuid-Afrikaanse gerechten. Bovendien is het produceren van wijn in Zuid-Afrika belangrijk. Overal op de wereld zijn Zuid-Afrikaanse wijnen verkrijgbaar. Bier is het nationale drankje van het land. Zelf drinken de Zuid-Afrikanen het liefst Lager-bier, maar andere bieren van Black Label, Castle en Lion zijn ook populair.