Excursiereis Sri Lanka, een reis naar een beeldschoon land

Sri Lanka is een onontdekte top vakantiebestemming. De naam zelf zegt eigenlijk al genoeg, Sri Lanka betekent letterlijk vertaald namelijk “beeldschoon land”. Het wordt dan ook niet voor niets vaak de “parel van het oosten” of de “tuin van Boeddha” genoemd. Kortom: een ideaal land voor een excursiereis! In dit artikel gaan we het hebben over de mogelijkheden voor excursiereizen naar Sri Lanka.

Bekijk hier alle aanbieders naar Sri Lanka


Informatie over het land Sri Lanka

Sri Lanka is een subtropisch eiland dat haar naam te danken heeft aan het prachtige afwisselende landschap. Er zijn lange stranden en uitgerekte savannes, maar ook diepe valleien en ongerepte regenwouden. Naast de prachtige natuur zijn de mensen er ook nog eens heel lief en behulpzaam. Een reis naar Sri Lanka zal een hartverwarmende en onvergetelijke ervaring worden.

Sri Lanka Dorp

Het klimaat op Sri Lanka

Sri Lanka ligt dichtbij de evenaar, waardoor het een tropisch moessonklimaat kent dat wordt beïnvloed door de bergketens midden op het eiland en door de wisselende moessonwind. De zuidwest moesson waait van half mei tot eind september hetgeen gepaard gaat met veel regen. Van oktober tot half april waait de noordoost moesson, waarbij het in oktober en november ook nog vrij nat is door de overgang van de 2 moessons. Van december t/m april kunt u dan ook het beste naar de westkust of de zuidkust van Sri Lanka gaan en van april t/m september kunt het beste naar de oostkust op vakantie gaan.

De beste tijd voor een vakantie naar de westkust en zuidkust van Sri Lanka is december t/m april en voor de oostkust geldt als beste vakantie periode april t/m september. In juli en augustus is de meeste regen van de zuidwest moesson voorbij en is het ook aan de (zuid) westkust vaak heel behoorlijk weer, dus kan je prima een rondreis maken.

Het gehele jaar door is de temperatuur op Sri Lanka vrijwel constant tussen de 28 en 32 °C overdag. Dit maakt Sri Lanka dan ook een ideaal vakantieland. Hoog in de bergen kan het echter nog wel eens gaan vriezen.

Bezienswaardigheden in Sri Lanka

Sri Lanka heeft ongelooflijk veel te bieden. Het heeft naast een fantastisch klimaat een schitterende natuur, maar ook een bijzondere cultuur met veel bezienswaardigheden. En, zeker niet onbelangrijk is er een zeer goed prijsniveau. Kortom, alle ingrediënten voor een prachtige excursiereis!

Sri Lanka Bezienswaardigheid

Waar kan ik het aanbod voor een excursiereis naar Sri Lanka vinden?

Sri Lanka is een speciaal land voor een excursiereis, lang niet alle reisorganisaties bieden deze reizen aan. Toch hebben wij in dit artikel een aantal reisorganisaties geplaatst die u kunnen helpen bij uw reis naar Sri Lanka. Houdt er bij het boeken rekening mee dat alle aanbieders een ander soort reis naar Sri Lanka hebben samengesteld, vergelijk het aanbod daarom goed zodat u keuzes kunt maken wat u kunt zien. Ook is het verstandig om de prijzen te vergelijken!