Een zonnige excursiereis naar de Salomonseilanden

Bent u ook toe aan een heerlijke excursiereis naar de prachtige Salomonseilanden? Een excursiereis waar vrijwel altijd de zon schijnt en u kunt ontspannen aan de zee? Kies dan voor een excursiereis Salomonseilanden en maak kennis met de schoonheden van deze eilanden. En geniet dus van de parelwitte stranden onder de tropische zon, ga heerlijk snorkelen of duiken in één van de meest prachtige riffen en geniet van de vele bezienswaardigheden op de eilanden.

Bekijk hier alle aanbieders naar Salomonseilanden


Wat betekent een excursiereis naar de Salomonseilanden?

Reisorganisaties bieden geen specifieke excursiereizen in een pakket aan naar de Salomonseilanden, daarom is het verstandig om een zonvakantie Salomonseilanden te combineren met enkele excursies op dit eiland. Zo kunt u een bezoek brengen aan de prachtige landschappen en parken van de eilanden, een van deze parken is Oost Rennell. Een prachtig natuurgebied wat sowieso een bezoek waard is! Verder kunt u bij plaatselijke rederijen boottochten boeken om de eilanden vanaf het water te bekijken en een

indrukwekkende tour over zee te maken. Ook de gebouwen op het eiland zijn niet alle daags en daarom leuk om te bekijken. De bezienswaardigheden op de Salomonseilanden bestaan verder uit enkele monumenten en overige gebouwen, de meeste mensen trekken daarom naar de eilanden voor een zonvakantie. Dit neemt niet weg dat excursiereizen op de Salomonseilanden zeker een aanrader en toevoeging zijn op uw vakantie!

Over de Salomonseilanden

De Salomonseilanden, ook wel Solomonseilanden genoemd naar het Engelse Solomon Islands, zijn een groepje eilanden in het westelijke gedeelte van de Grote of Stille Oceaan en ligt ten oosten van Nieuw Guinea. Deze eilandengroep bestaat uit 2 rijen van 6 grote eilanden (New Georgia, Santa Isabel, Makira, Malaita, Guadalcanal en Choiseul) en daarnaast nog bijna 1.000 kleine eilandjes. Bougainville, het zevende eiland, behoort geografisch gezien ook tot de Salomonseilanden, maar is politiek gezien een deel van Papoea-Nieuw-Guinea. In totaal worden er ruim 70 talen gesproken op de

Salomonseilanden, maar de nationale taal is de Melanesische variant van het Engels.

De totale oppervlakte van alle eilanden samen is bijna 29.000 km² en in totaal wonen er ruim 523.000 mensen. Op het eiland Guadalcanal ligt de hoofdstad Honiara met ongeveer 40.000 inwoners. De bevolking leeft over het algemeen van landbouw, visserij en bosbouw. Het hoogste punt van de Salomonseilanden is de berg Mount Popomanaseu met een hoogte van 2.335 meter.
Tropische eilanden. Met het tropische moessonklimaat is de temperatuur op de Salomonseilanden het gehele jaar door rond de 30 graden, er zijn echter ook regelmatig orkanen op deze eilanden.

Duiken tijdens uw reis

De Salomonseilanden zijn tropische eilanden die bedreigt worden door de steeds maar

stijgende zeespiegel. Daardoor dreigt een deel van de eilandjes te verdwijnen. Op veel eilanden zijn nog dichtbegroeide jungles en mangrovebossen te vinden, maar de eilanden hebben ook parelwitte stranden met helderblauw water onder een tropische zon. Dit leent zich uitstekend voor duiken en snorkelen naar vele vissoorten, de ene nog kleurrijker dan
de ander, en natuurlijk de koraalriffen. Daarnaast liggen er ook nog vele scheepswrakken op de bodem van de zee. In de zee rondom de eilanden zwemmen echter wel krokodillen en haaien, houd hier rekening mee.

Hoe kan ik deze reis het beste boeken?

Wij raden u aan om via een reisrorganisatie een pakketreis naar de Salomonseilanden te boeken. De pakketreizen zorgen voor een interessante pakket korting waardoor u vele malen goedkoper uit bent dan wanneer u verblijf en vliegticket los boekt. U profiteert bij reisorganisaties bovendien van de gemakken en garanties voor een goede reis. In dit artikel vindt u enkele reisorganisaties om een leuke en goedkope (zon)vakantie te boeken naar de eilanden.