Excursiereis New York

New York is een prachtige bestemming die elke bezoeker veel heeft te bieden. In deze stad zou iedereen een keer geweest moeten zijn. Ontdek de monumenten, de imposante wolkenkrabbers, de grote straten en het nachtleven. Na het ontdekken kunt u heerlijk tot rust komen in het Central Park of een van de vele restaurants.

Bekijk hier alle aanbieders naar New York


Feiten over de grootste stad van Amerika

De grootste stad van de verenigde staten van Amerika in New York en is perfect voor een excursiereis. De stad is gelegen in de staat New York, maar het is niet de hoofdstad van deze staat. Met meer dan 9,5 miljoen inwoners op een gebied van 789.43km2 is New York de dichtstbevolkte grote stad van het land. The Bronx, Manhatten, Staten Island, Brooklyn en Queens zijn de vijf stadsdelen. New York wordt gezien als een wereldstad en heeft vaak de bijnaam: The Big Apple of The City That Never Sleeps.

Bezienswaardigheden in New York

New York Park

In deze grote stad zijn een tal van bezienswaardigheden te vinden. Veel van deze bezienswaardigheden zijn bekend over de hele wereld en staan symbool voor de Verenigde staten. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Empire state building, het vrijheidsbeeld, Times Square, Brooklyn Bridge of Central park. Vanaf Top of the Rock heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Empire state building
Het Empire state building is een symbool voor een bekend tijdperk en is een van de belangrijkste gebouwen ter wereld. Vanaf de 86e verdieping en de 102e verdieping heeft u een adembenemend uitzicht over New York.

Vrijheidsbeeld
Het vrijheidsbeeld is het symbool voor de VS en New York. Het beeld is geplaatst 1886 en is 46 meter hoog. Het vrijheidsbeeld was een geschenk van de Fransen. De kroon heeft zeven punten, die voor de zeven oceanen en continenten staan.

Brooklyn Bridge
De Brooklyn Bridge is de eerste stalen hangbrug ter wereld. De brug is geopend op 24 mei 1883 en is ontworpen door John Augustus Roebling en Washington Roebling. Vanaf deze brug heeft u een prachtig uitzicht en het is interessant om de ingenieuze constructie en de dikke staalkabels te bekijken tijdens uw excursiereis New York.

New York Stad

Eten en drinken in de stad

De eetcultuur in de stad is divers. Door de immigranten zijn er een tal van gerechten geïntroduceerd. In New York zijn veel verschillende eetgelegenheden aanwezig. Zo zijn er cafés, bistro’s, restaurants en ontbijtbars. De buitenlandse restaurants zijn ook erg divers: er zijn onder andere Japanse, Marokkaanse, Duitse, Engelse, Italiaanse, Griekse en Chinese restaurants.

Ook de ketens van de fastfoodrestaurants zijn niet uit het straatbeeld weg te denken. Overal ziet u McDonald’s, de Pizza Hut, Kentucky Fried Chicken of de Burger King. Verder komt u overal de bekende koffieketen Starbucks tegen.