Excursiereis Namibië

Namibië is een land met uitgestrekte vlaktes, stille woestijnen, prachtige landschappen, gastvrije bevolking, wilde dieren en interessante steden. Dit maakt het land uitermate geschikt voor een excursiereis. Lees op deze pagina meer over het land Namibië en vergelijk de beste reisbureaus met arrangementen naar dit land!

Bekijk hier alle aanbieders naar Namibië


Namibië in feiten

Namibië is een land in het zuiden van Afrika en grenst aan Angola, Zuid-Afrika en de Atlantische Oceaan. De Caprivistrook tussen Botswana, Zambia en Angola behoort ook tot Nambië. Het land heeft een oppervlakte van 824.268 km² en circa 2,2 miljoen inwoners. De hoofdstad is Windhoek en dit is ook de grootste stad van het land. Andere belangrijke steden zijn: Gobasis, Grootfontein, Henties Bay, Keetmanshoop, Swakopmund en Mariental.

Bezienswaardigheden in Namibië

Namibie Natuur

Tijdens uw excursiereis naar Namibië zijn er veel bezienswaardigheden om te bezoeken. Verken het Etosha National park, de Fish River Canyon, de Kalahariwoestijn of ontdek de steden Windhoek en Swakopmund. Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van Afrika. Dit schitterende park bestaat uit savanne, woestijn en bebostgebied. Ook bevindt zich in dit park een ondiepe zoutvlakte, de Etosha Pan. In dit park leven 114 soorten zoogdieren en ruim 340 vogelsoorten. Ook is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de Fish River Canyon. Dit is de tweede grootste canyon ter wereld en heeft een lengte van 160 kilometer. In deze canyon leven verschillende wilde dieren en groeien er bijzondere planten. De Kalahariwoestijn staat bekend om zijn oranjerode duinen en is de oudste woestijn ter wereld. Geniet tijdens een bezoek aan deze woestijn van het uitgestrekte en indrukwekkende landschap.

Ook de steden Windhoek en Swakopmund zijn adembenemend. De steden voelen Europees aan, omdat in beide steden de Duitse architectuur terug te vinden is. Breng in Windhoek een bezoek aan de Christuskerk, het Gathemannhaus, TransNamib Transport Museum of het Tintenpalast. In Swakopmund zijn de Alte Kaserne, het Woermann Haus, het Hohenzollern Haus en het station een aanrader!

Eten en drinken in Namibië

Namibie Safari

De keuken van Namibië is vrij verschillend. Vleesliefhebbers kunnen verschillende soorten vlees kiezen, zoals struisvogel, springbok en koedoe. De keuken van Namibië heeft ook vis- en vegetarische gerechten. De visgerechten worden voornamelijk aan de kust geserveerd. Een warme maaltijd bestaat uit Mahangosoep, vis, rijst, lam, geit en miliepap. Dit wordt klaargemaakt in een gietijzeren pot. Ook kunt u in het hele land bilton kopen. Dit is gedroogd en gepekeld wild. Verder kunt u op veel plekken Duitse gerechten bestellen. In de Duitse konditorei kunt u apfelstrudel, frische Brötchen en Schwarzwalder Kirschtorte bestellen. Als snack kunt u ook Sauerkraut mit Bratwurst bestellen om uw excursiereis Namibië compleet te maken.