Excursiereis Mexico

Mexico is een veelzijdig land met een prachtige natuur, tal van bezienswaardigheden en indrukwekkende steden. Tijdens de excursiereis Mexico kunt u ook kennis maken met de oude Maya cultuur! Het imposante land is een echte aanbeveling voor een geweldige excursiereis, op deze pagina vindt u de reisorganisaties die excursiereizen naar Mexico aanbieden en veel informatie over het land.

Bekijk hier alle aanbieders naar Mexico


Over Mexico

Mexico ligt in Noord-Amerika en grenst aan de Verenigde staten, Belize, de Grote Oceaan, de Golf van Mexico en Guatemala. In Mexico wonen ongeveer 112 miljoen mensen. De hoofdstad van Mexico is Mexico-stad en dit is de grootste stad van het land. In Mexico-stad wonen ongeveer 25 miljoen mensen en is daarmee een van de grootste steden van de wereld.

Welke reizen worden er georganiseerd?

Verschillende reisorganisaties bieden rondreizen en excursiereizen aan naar Mexico. Deze reizen gaan langs de bezienswaardigheden van het land. Verder worden er stedentrips georganiseerd naar Mexico-stad.

De Mexicaanse Bezienswaardigheden

In Mexico zijn diverse bezienswaardigheden te bezoeken. De bezienswaardigheden zijn door het hele land verspreid. Verschillende bezienswaardigheden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

  • In Orizaba ligt de Piek van Orizaba. Dit is de hoogste berg van Mexico. Deze vulkanische berg is 5636 meter hoog en de krater van de vulkaan is bedekt met sneeuw.
  • Guadalajara heeft een historisch centrum met prachtige gebouwen, zoals het Teatro de Degollado, de kathedraal van Guadalajara en de Templo del Expiatoria Santísmo Sacramento.
  • Op het schiereiland Yucután vindt u de Maya-stad Cobá, de tempelpiramide Nohoch-mul en de tempel van Kukulcan.
  • Mexico-stad heeft een groot historisch centrum met een diverse bezienswaardigheden. In ditcentrum vindt u de grote kathedraal, het nationaal paleis, de tempelpiramide van de Azteken en de basiliek van Guadalupe. Ook heeft de stad een aantal indrukwekkende pleinen, parken en standbeelden.

Het Mexicaanse eten en drinken

Doordat er veel Mexicaanse restaurants in Nederland zitten, heeft u vast wel een keer een Mexicaans gerecht gegeten. Toch mag een Mexicaans gerecht tijdens je excursiereis worden overgeslagen. Probeer eens een tortilla of chili con carne! Het gerecht in Mexico is niet te vergelijken met het gerecht in Nederland.

Tequila, Mezcal en bier zijn populaire alcoholische dranken in Mexico. In plaats van Koffie wordt er in Mexico chocolademelk gedronken. De indianen in Mexico waren de eerste die chocolademelk dronken. Ook worden er veel frisdranken gedronken.