Excursiereis Maleisië

Maleisië: Ontdek de smeltkroes van culturen en religies, wandel door de uitgestrekte theevelden, slaap in een sfeervolle houten chalet, trek door de jungle, bezichtig verschillende bezienswaardigheden of scoor een koud drankje op de hoek van de straat.

Bekijk hier alle aanbieders naar Maleisië


Feiten over Maleisië

Maleisië is een land in Zuidoost-Azië en bestaat uit twee afzonderlijke delen: Oost-Maleisië en West-Maleisië. Deze delen worden van elkaar gescheiden door de Chinese Zee. Oost-Maleisië bestaat uit de staten Sarawak en Sabah, het eiland Labuan en het noorden van het eiland Borneo. Borneo grenst aan Indonesië en Brunei. West-Maleisië grenst aan Singapore en Thailand. De twee delen samen hebben een oppervlakte van 330.803 km²en er wonen ongeveer 30 miljoen inwoners. De hoofdstad is Kuala Lumpur en dit is ook de grootste stad van het land. Andere grote steden zijn: Ipho, Kuantan, George town en Tanah Rata.

De mooiste Bezienswaardigheden in Maleisië

Maleisië is een fantastisch land met veel bezienswaardigheden. Sla de onderstaande bezienswaardigheden niet over tijdens uw excursiereis:

  1. Taman Negara National Park is het bekendste nationale park van het land. Meer dan 130 miljoen jaar oud is het oerwoud en heeft een oppervlakte van ruim 4300 km². Er leven olifanten en tijgers en het nationale park is ideaal voor trektochten door de jungle.
  2. Kuala Lumpur: De hoofdstad diverse bezienswaardigheden om te bezoeken, maar u kunt ook heerlijk eten gaan, winkelen in een van de 15 winkelcentra en stappen in de uitgaansgelegenheden.
  3. De Perhentians. Dit zijn twee schitterende bountyeilanden. U kunt hier luieren, zonnen, duiken, snorkelen en relaxen. Ook zijn er verschillende restaurants en resorts.
  4. Malakka: Dit is een stad met een historisch centrum waar elke weekend een sfeervolle markt wordt gehouden. Ook staan er diverse schitterende bezienswaardigheden, die afgewisseld worden met moderne gebouwen en winkelcentra. Verder kunt u er heerlijke traditionele gerechten proberen en in sfeervolle restaurants dineren.
  5. Kinabatangan rivier: Langs de oevers van deze rivier leven verschillende diersoorten. U kunt een riviercruise maken en dan kunt u allerlei diersoorten spotten. Deze rivier is een prachtige locatie om dieren te spotten.

De keuken van Maleisië

De Maleisische keuken is een mix van de achtergronden van de bevolking. De gerechten kunnen een zoete, hete, zure of een bittere smaak hebben. Rijst wordt veel gebruikt als basisingrediënt en vervolgens worden er kip, garnalen, vis of lams-, rund-, varkens- of geitenvlees. Ook worden er in de gerechten gebruikt gemaakt van diverse specerijen. Enkele bekende gerechten zijn Ketupat (gekookte rijst in bananenbladeren), Satay (geroosterd vlees op een stokje), Roti, (rond plat brood) en Laksa (soep van chili en kokos met groente, vlees en zeedieren.