Excursiereis Kenia

Kenia is wereldberoemd om zijn savanne safari’s, maar er is nog veel meer! Ontdek de kleurrijke culturen, zoetwatermeren, de metropool van Nairobi, de uitgestrekte open vlaktes en de schitterende koraalriffen. Een excursiereis naar Kenia is adembenemend.

Bekijk hier alle aanbieders naar Kenia


Kenia in feiten

Kenia is een staat in het oosten van Afrika en grenst aan de landen Somalië, Tanzania, Ethiopië, Oeganda en Zuid-Soedan. Ook grenst het aan de Indische Oceaan en het Victoriameer. Kenia heeft een oppervlakte van 582.646 km² en heeft ongeveer 44 miljoen inwoners. De hoofdstad van Kenia is Nairobi en met ongeveer 2,7 miljoen inwoners is het ook de grootste stad van de staat. Andere grote steden zijn: Mombassa, Kisumu, Nakuru en Eldoret. Door de inwoners wordt Engels en Swahili gesproken.

Bezienswaardigheden in Kenia

Een bezoek aan de bezienswaardigheden mag niet ontbreken in de excursiereis naar Kenia. Een wildlife safari is een van de belangrijkste attracties van Kenia. Ook kunt u een wandeling maken op de Mount Kenya, de een na hoogste berg van Afrika. Een andere bekende attractie in Kenia is Lake Nakuru. Dit is een ondiep meer waar een enorme hoeveelheid flamingo’s leven en dit zorgt voor het grootste vogelspektakel ter wereld.

Ook kunt u een met een ballon zweven over het bekende natuurpark Masai Mara tijdens uw excursiereis naar Kenia. Dit natuurpark kent uitzonderlijke populatie aan wilde dieren. Ten slotte mag een bezoek aan Nairobi ook niet worden overgeslagen. U kunt het Nairobi National museum, de kleurrijke Masai-markt, het spoorwegmuseum en de Jamia moskee bezoeken. Net buiten Nairobi ligt het Nairobi National park en hier leven gnoes, neushoorns en zebra’s.

De keuken van Kenia

Tijdens de excursiereis Kenia is het een aanrader om kennis te maken met de Keniaanse keuken. De basis ingrediënten van de maaltijden zijn: vlees, tomaat, wortel, ui en peper en zout. Dit wordt gegeten met een groente (Sukuma Wiki) of een stevige vrij van gekookte maismeel (Ugali). In de kustgebieden is het vlees vaak vervangen door vis en deze keuken is beïnvloed door de Indiërs. Zo kunt u er een hartige pannenkoek (Chapati) of een deegflapje gevuld met kruiden en gehakt (Samosa) eten. Ook kunt u in de kustgebieden kennis maken met de wereldberoemde Swahili-keuken. Dit is een mix van de keuken uit het Midden-Oosten, de keuken uit India en de Afrikaanse keuken.

Het drinken van kraanwater is een afrader tijdens uw excursiereis en u kunt overal flessen met mineraalwater kopen. Verder zijn frisdranken, koffie en thee overal te koop in Kenia en op toeristische plekken worden veel vruchtensappen geschonken. Verder wordt er in Kenia veel bier gedronken en zijn er veel verschillende soorten bieren.