Excursiereis Jordanië

Jordanië is een schitterend land met een imposante geschiedenis, een rijke cultuur, gastvrije bevolking, goudgele stranden, schitterende bezienswaardigheden en een adembenemende woestijn. Door een excursiereis naar Jordanië waant u terug in de tijd en ontdekt u het indrukwekkende verleden van het land.

Bekijk hier alle aanbieders naar Jordanië


Over Jordanië

Jordanië is een land in het Midden-Oosten en heet officieel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië. Het land grenst aan Israël, Syrië, Irak, Saoedi-Arabië en de Westelijke Jordaanoever. Jordanië is net als 21 andere Arabische landen lid van de Arabische Liga. Het land heeft een oppervlakte van 89.328 km² en circa 6,5 miljoen inwoners. Amman is de hoofdstad van Jordanië en is met ruim 1,4 miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. Andere grote steden zijn: Al-Karak, Akaba, Irbid, Madaba en Ma’an.

Bezienswaardigheden in Jordanië

Een van ‘s werelds toeristische hoogtepunten is de historische stad Petra en deze stad behoort tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Belangrijke monumenten in deze stad zijn: de graftempel Khazneh, het klooster Ad heir, de Romeinse weg, het paleisgraf, de grote tempel van Petra en het urnengraf. Ook kunt een bezoek brengen aan de archelogische sites van Gadara, Pella, Baydha, Jerash en de citadel van Ammam tijdens uw excursiereis naar Jordanië. Verder zijn er in Jordanië prachtige natuurgebieden, woestijnkastelen, ruïnesteden en de kruisvaardersburchten. In de hoofdstad Ammam zijn ook diverse bezienswaardigheden om te bezoeken zoals het Citadel, het Romeinse theater en Royal Automobile Museum.

De Jordaanse Keuken

De Jordaanse keuken heeft veel invloeden uit andere landen, zoals de landen aan de Middellandse Zee en de Arabische keuken. Enkele gerechten die u kunt nuttigen zijn: shoarma, hummus, kebab en felafel. Ook een aanrader tijdens uw excursiereis naar Jordanië zijn gefrituurde balletjes die gemaakt zijn van vlees met bloem en uien (kibbih) of bruine bonen met knoflook en citroen (fuul). Bij veel gerechten wordt khobz geserveerd. Dit is een rond en plat brood en wordt vaak gebruikt als ‘lepel’. In Jordanië worden geen gerechten geserveerd met varkensvlees. De dessert zijn vaak heel zoet en bestaan uit bladerdeed, honing en noten.

De nationale drank is zoete thee en dit wordt overal geserveerd in een klein glas. Ook de koffie is populair in het land en er wordt zowel Turkse als Arabische koffie geserveerd. Verder kunt in het land frisdranken en vruchtensappen kopen. Ondanks het verbod op alcoholische dranken door de islam, zijn deze dranken overal verkrijgbaar. U kunt verschillende soorten wijnen en bieren drinken. Ook drinken veel Arabieren Arak, een soort anijsdistillaat.