Excursiereis India

India is een veelzijdig land waar u echt de tijd voor moet nemen. India heeft prachtige landschappen, zoals de Himalaya en de woestijn- en plateaulandschappen. Ook heeft India fascinerende bezienswaardigheden, een rijke cultuur en indrukwekkende steden. Het land is perfect geschikt voor een leuke excursie- of rondreis. Op deze pagina vindt u de mogelijkheden voor een excursiereis naar India, worden alle rondreizen gepresenteerd en vindt u nog meer info over het land.

Bekijk hier alle aanbieders naar India


Informatie over het land

India is gelegen in Zuid-Azië en grenst aan Pakistan, China, Nepal, Myanmar, Bangladesh en Bhutan. India heeft na China de meeste inwoners ter wereld. De hoofdstad van India is New-Delhi. In India wonen 1,2 miljard mensen en de meeste mensen wonen in de stad Bombay. In deze stad wonen 13 miljoen mensen. Verder heeft India nog zo’n 6 steden waar meer dan 5 miljoen mensen wonen.

Rondreizen naar India

Er worden veel excursiereizen naar India aangeboden. Diverse reisorganisaties bieden individuele- en groepsreizen aan. De individuele- en groepsreizen zijn rondreizen langs bekende plekken en steden. Tijdens deze rondreis ontdekt u een klein gebied in India, want India is zo groot dat u niet alles in één excursiereis kan zien. De goedkoopste aanbieders van deze reizen vindt u bovenaan deze pagina.

India Kasteel

De mooiste bezienswaardigheden van India

In India zijn zoveel bezienswaardigheden te bezoeken. Omdat het bijna onmogelijk is om al deze bezienswaardigheden te bezoeken, staan hier de hoogtepunten van India die u echt niet mag missen tijdens één van u excursiereizen naar India:

  • Het indrukwekkendste gebouw van India is de Taj Mahal. Dit gebouw is een imposant marmeren mausoleum in Agra. De Taj Mahal staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
  • In de Delhi ligt het Rode Fort. Dit fort stamt uit de 17e eeuw en heeft een prachtige architectuur. In dit gebouw is de onafhankelijkheid van India uitgesproken en elk jaar op Onafhankelijkheidsdag wordt hier een toespraak gehouden.
  • De Gateway of India is een hoge poort in de stad Mumbai. De stad heeft qua uiterlijk wat weg van de Arc de Triomphe.
  • Net buiten de stad Jaipur ligt het indrukwekkende Amber Fort. Het gebouw is volledig in rode zandsteen en marmer en is gebouwd in 1592.
  • De Mehrangarh Fort is een van de grootste forten van India. Dit fort is gelegen in Jodhpur op 122 meter hoogte. Vanaf dit fort heeft u een prachtig uitzicht over de blauwe stad Jodhpur.

Naast de bezienswaardigheden en de natuur, is het ook een aanbeveling om kennis maken met de Indiase cultuur. Deze cultuur is een smeltkroes van uiteenlopende samenlevingen. India kent veel bevolkingsgroepen en er is in het land een groot verschil tussen arm en rijk. In India vindt u door de verschillende bevolkingsgroepen diverse religies, waaronder het boeddhisme, het hindoeïsme en het sikhisme.

Cultuur en tradities in India

Ook kent de Indiase cultuur veel tradities. Het land kent verschillende traditionele op het gebied van kostuums, dansen en muziek. De Sari, de dhoti, de kurta en de Salwar kameez zijn traditionele Indiase kostuums. De Bharata, Natyam en de Kuchipudi zijn traditionele dansvormen. De Hindoestaanse muziek uit het noorden van India en de Carnatische muziek uit het zuiden van India zijn op het gebied van klassieke muziek tradities.

India Tempel

Eten en drinken
Tijdens uw excursiereis naar India mag de Indiase keuken niet overgeslagen worden. In de Indiase keuken vindt u gerechten uit verschillende bevolkingsgroepen. In de gerechten wordt voornamelijk gebruikgemaakt van granen, specerijen en rijst. Curry’s, kofta’s en tikka’s zijn bekende Indiase gerechten. Indiase dranken zijn vruchtensappen, koffie, yoghurtdrank met suiker en warme thee met warme melk.