Excursiereis Groot-Brittannië

Groot-Brittannië heeft alles voor een excursiereis: prachtige natuur en landschappen, veel culturele steden, historische bezienswaardigheden en lekker eten. Om deze reden is Groot-Brittannië een zeer populaire bestemming voor een excursiereis. Op deze pagina vindt u alles over Groot-Brittannië en vindt u goedkope partners die u graag verder helpen bij het vinden van de perfecte excursiereis!

Bekijk hier alle aanbieders naar Groot-Brittannië


Feiten & info Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is een eiland in het westen van Europa. Groot-Brittannië is het oostelijke eiland van het Verenigd Koninkrijk. Engeland, Schotland en Wales vormen samen eiland Groot-Brittannië. Het eiland heeft een oppervlakte van 229.979 km² en 63 miljoen inwoners. Na Java en Honshu heeft Groot-Brittannië werelds grootste bevolkingsomvang. In Groot-Brittannië betalen de inwoners met Britse ponden en spreken ze Engels.

Bezienswaardigheden

Tijdens uw excursiereis kunt u prachtige bezienswaardigheden in Groot-Brittannië bezoeken. De natuur in Groot-Brittannië is betoverend en het eiland staat bekend om de culturele en historische steden. Een aantal bezienswaardigheden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Groot Britannie Londen Stad

 

Londen

De bekendste stad van Groot-Brittannië is Londen. De wereldstad met 7 miljoen inwoners is de trots van Groot-Brittannië. In Londen zult u zich geen minuut vervelen. U kunt bezienswaardigheden bezoeken als de Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey en de Londen Eye. Ook kunt u heerlijk eten in de vele restaurants, een pint drinken in een typische Engelse pub en winkelen in de Engelse warenhuizen. Ontdek de stad van de zwarte taxi’s, de underground en de rode dubbeldekkers!

Stonehenge

De Stonehenge is een monument uit de steentijd. Het monument is ongeveer 5000 jaar geleden gebouwd. De Stonehenge bevinden zich ongeveer 13 kilometer van Salisbury. De Stonehenge is een cirkelvormig arrangement met grote bewerkte stenen.

Chester Zoo

Chester Zoo is een dierentuin vlakbij de plaats Chester. In deze dierentuin is Europees grootste orang-oetang-tentoonstelling. Ook heeft deze dierentuin de grootste vlindertuin van Groot-Brittannië. De dierentuin heeft verder prachtige tuinen en kunt u gaan midgetgolfen.

Groot Britannie Natuur

De Britse keuken

De bekendste gerechten uit Groot-Brittannië zijn het Fish en Chips (Gefrituurde vis met aardappel), Jacked Patato (Gepofte aardappel) en de Shepherds pie (Een ovenschotel met vlees, aardappel en kaas). De High Tea is ook een bekend fenomeen in Groot-Brittannië. De High tea begint rond vijf uur en wordt geserveerd met verschillende hapjes. Het Engelse ontbijt mag ook niet vergeten worden. Het Engelse ontbijt wordt vaak geserveerd met eieren, spek, toast en witte bonen in tomatensaus.

Thee is het meest bekende drankje van Groot-Brittannië. Engelse thee wordt vaak sterk gezet. Ook een populair drankje is het Engelse Bier. Het bier in Groot-Brittannië is vaak bitter en stout.

Britse cultuur en gewoontes

Op zondag is het een gewoonte in Groot-Brittannië om uitgebreid te lunchen. Verder is het ook een gewoonte om de hele dag door warme gerechten te eten. Waar veel toeristen aan moeten wennen, is dat de auto’s links rijden.