Excursiereis Ecuador

Ecuador is een klein, maar het is wel het meest veelzijdig land van Zuid-Amerika. Ontdek de rommelende vulkanen, de koloniale steden, de Galapagos eilanden en de watervallen in de Amazone jungle. Ook kunt u in Ecuador wilde dieren van heel dichtbij bekijken.

Kortom: Ecuador is een uitstekend land voor een excursiereis, dit is de reden waarom verschillende reisorganisaties reizen aanbieden naar dit veelzijdige land. Vergelijk op deze pagina van Excursiereizen.org alle aanbieders!

Bekijk hier alle aanbieders naar Ecuador


Info over het land

In het noordwesten van Zuid-Amerika ligt het land Ecuador. Ecuador grenst aan Colombia, de Stille Oceaan en Peru. Ecuador heeft een oppervlakte van 256.369 km² en circa 14,5 miljoen inwoners. De hoofdstad is Quito, maar de grootste stad van Ecuador is Guayaquil. De inwoners spreken Spaans en betalen met Amerikaanse Dollars.

Bezienswaardigheden in Ecuador

In Ecuador zijn schitterende en leuke bezienswaardigheden om te bezoeken. Er is voor iedereen wat wils. Deze bezienswaardigheden zijn sowieso een aanrader:

Evenaar
Het land dankt zijn naam aan de evenaar, omdat die het land doorsnijdt. Op de plek waar de denkbeeldige lijn is, staat een monument. Veel toeristen komen hier op af om zowel in het noordelijk halfrond als in het zuidelijk halfrond te staan.

Galápagos Eilanden
Deze eilanden zijn een archipel van Ecuador. De eilanden liggen op circa duizend kilometer ten westen van Ecuador en zijn ontstaan door vulkaan uitbarstingen. Het landschap op de eilanden is ontzettend bijzonder en er groeien veel unieke planten. Ook leven er veel bijzondere dieren.

Cotopaxi National Park
Het park dankt zijn naam aan de hoogste actieve vulkaan van Ecuador. De vulkaan is 5897 meter hoog en is aan de bovenkant met sneeuw bedekt. De vulkaan kunt u beklimmen en u kunt er wandelen.

Machalilla National Park
Dit is park ligt aan de kust van Ecuador en hier zijn fantastische stranden, baaien en bossen. Ook leven hier de mooiste dieren. Verspreid door het hele gebied staan beeldhouwwerken die meer dan drieduizend jaar oud zijn. Dit park is het archeologische en rijkste gebied van Ecuador.

Cultuur in Ecuador

In de cultuur van het land zijn nog steeds veel aspecten terug te zien van de Inca’s. Zo wordt er nog traditionele kleurrijke kleding gedragen en spreken nog circa 2 miljoen mensen de oorspronkelijke taal, het Quechua. Ook het rooms-katholieke geloof heeft veel invloed op de cultuur. Dit is duidelijk terug te zien in het dagelijks leven en de politiek. Panama is een typisch product dat bij de cultuur hoort. Panama is een hoed dat gemaakt wordt van gevlochten Carludovia palmata bladeren.