Excursiereis Curaçao

Curaçao is een prachtig eiland met levendige steden, witte stranden, een aangenaam tropisch klimaat en heeft de mooiste plekjes. Het eiland is een fantastische bestemming voor een excursiereis. Ook kun je een zonvakantie goed combineren met een excursiereis naar Curaçao. De combinatie van ontspanning en bezienswaardigheden, wie wil dat nu niet? Op deze pagina vind je meer informatie over de mooiste bezienswaardigheden van Curaçao en de goedkoopste aanbieders voor een leuke excursiereis.

Bekijk hier alle aanbieders naar Curaçao


Info over het land

Curaçao ligt in de Caraïbische Zee en ligt vlak voor de kust van Venezuela. Curaçao heeft een oppervlakte van 444 km² en ongeveer 150.000 inwoners. De grootste stad en hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Op het eiland wordt betaald met Antilliaanse guldens en spreken de inwoners Papiamento, Nederlands en Engels.

Bezienswaardigheden in Curaçao

Veel toeristen komen naar Curaçao voor het zonnen, relaxen, zwemmen. Wie echter meer wil zien, kan schitterende bezienswaardigheden bezoeken.

Curacao Huizen

Willemstad
De historische wordt van elkaar gescheiden door de Sint Annabaai. Punda ligt aan de oostzijde en Otrabanda aan de westzijde. Over de Sint Annabaai loopt de Koningin Emmabrug, een pontonbrug die drijft op zestien pontons. Punda is de oudste wijk van de stad en hier zijn veel historische gebouwen en straten. Het bekendste van Punda is de Handelskade, de gekleurde gebouwde geveltjes. Het Geelwitte Penhagegebouw staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Vanaf de Koningin Julianabrug heeft u een adembenemend uitzicht over Willemstad. Ook zijn er in Willemstad diverse musea te bezoeken en kunt u uitgebreid winkelen en uiteten gaan.

Hato Grotten
In het noorden van Curaçao liggen de indrukwekkende Hato Grotten. Met een oppervlakte van 4900m2 bieden de grotten veel geschiedenis. In de grotten vindt u schitterende waterpartijen en druipsteengrotten. Tijdens een rondleiding van een gids komt u veel te weten over de muurschilderingen en de geschiedenis.

Zoutpannen van Jan Kock
Vroeger werden de zoutpannen van Jan Kock gebruikt om zout te winnen. Inmiddels wordt de plek hier niet meer voor gebruikt. Tegenwoordig zijn de zoutpannen van Jan Kock een leefgebied van flamingo’s. Tijdens een bezoek aan de zoutpannen, zou u zomaar een flamingo in het wild kunnen zien.

Curacao Strand

De cultuur en gewoontes in Curaçao

De culturen, tradities en gewoontes zijn een bijzondere mix op het eiland en zorgen voor een uniek karakter. De gewoontes van Curaçao stammen uit het verleden van de oorspronkelijke bevolking en de latere bevolking. De meeste tradities stammen af van het rooms-katholieke tradities.

De Antilliaanse keuken

Op Curaçao kunt u heerlijke gerechten bestellen. U kunt typische Nederlandse producten bestellen, zoals pannenkoeken en bitterballen. Ook zijn er diverse internationale keukens vertegenwoordig, zoals Japans, Thais, Argentijns, Chinees en Braziliaans. Gelukkig kunnen er ook traditionele gerechten worden besteld. De traditionele gerechten zijn zowel te bestellen in de lokale eetgelegenheden als in de internationale restaurants.