Excursiereis Costa Rica

Tijdens een excursiereis naar Costa Rica ontdekt u de uitgestrekte nevelwouden, de pruttelende modderpoelen, stille dorpjes, vertalen stranden, mangrovejungle en ananas- en koffieplantages. De goedkoopste excursiereizen naar Costa Rica vergelijkt u op deze pagina! Wij hebben een overzicht gemaakt met de goedkoopste reisbureaus die reizen naar dit land organiseren.

Bekijk hier alle aanbieders naar Costa Rica


Het land in feiten

Costa Rica is gelegen in Centraal-Amerika en grenst aan Panama, Nicaragua, Caraïbische Zee en de Grote Oceaan. Costa Rica heeft een oppervlakte van 51.100 km² en bestaat uit zeven provincies. De zeven provincies bestaan weer uit 81 kantons. De hoofdstad van Costa Rica is San José. Er wonen ongeveer 4,7 miljoen mensen in Costa Rica en de officiële taal is Spaans.

Bezienswaardigheden in Costa Rica

Costa Rica heeft prachtige bezienswaardigheden door de flora en fauna, maar het land heeft ook bezienswaardigheden, zoals witte stranden, interessante plantages, stille dorpen en grote steden.

Reserva Biologia Bosque Nuboso Monteverde
Dit is een prachtig natuurgebied vlakbij de Codillera de Tilarán bergketen. In dit natuurgebied bevinden zich zes ecologische zone met een hoge biodiversiteit. Dit natuurgebied is voor een groot deel dicht beboste regenwoud, maar door paden en hangbruggen is het mogelijk om het gebied te bezoeken.

La Paz Waterfall Gardens
In het park vindt u vijf watervallen en de La Paz waterval is hiervan de beroemdste. De waterval kunt u van heel dichtbij bekijken. Ook leven er veel wilde en exotische dieren. Verder is er een Costa Ricaanse boerderij en een vlinderobservatiecentrum.

San José
San José is in de jaren volgebouwd met moderne kantoorpanden en winkelcentra. Toch zijn er wel mooie gebouwen te vinden in de stad. Zo kunt u een bezoek brengen aan het nationaal theater. Dit theater is gebouwd in 1890 en de inwoners van San José zijn hier ontzettend trots op. Verder is het leuk om een bezoek te brengen aan het Museo de Arte Constarricense en het Nationaal Centrum voor kunst en cultuur. Ook zijn er een toeristische attracties die te maken hebben met de natuur. Spyrogyra Butterfly Garden is een schitterende vlindertuin en Simon Bolivar Zoological Park is een dierentuin met allemaal bijzondere dieren en planten.

Cultuur en eten in Costa Rica

Veel mensen denken dat Costa Ricanen altijd Rijst en bonen eten, maar eigenlijk is de keuken heel gevarieerd. Het traditionele eten is smaakvol en het vlees en vis zijn van goede kwaliteit. In de ochtend wordt stevig ontbeten. Dit gebeurt vaak wel met rijst en bonen. In Costa Rica bestaat een echte lunchcultuur.

Bedrijven gaan tussen de middag ook wat langer dicht, zodat werknemers uitgebreid kunnen lunchen. Traditionele gerechten voor de lunch zijn: casado (rijst, bonen, pasta en salade), arroz con pollo (kip met rijst), picadillo (cascado gecombineerd met vlees of vis) en olla de carne (rundvleesboullion met wortel en rundvlees). Dineren is daarentegen niet zo populair in Costa Rica. Toch kunt u tijdens uw excursiereis uiteten gaan in restaurants. U zult hier alleen weinig Costa Ricanen aantreffen.