Excursiereis China

China is een schitterende bestemming voor een excursiereis. Het land heeft een prachtige natuur, pittoreske dorpen, imposante steden en indrukwekkende bezienswaardigheden. Wat dacht u van de Chinese tempels? En de wereldsteden Shanghai en Beijing? Wist u dat China ook een schitterende natuur heeft? Vergelijk hier alle excursiereizen naar China of lees u in over het land!

Bekijk hier alle aanbieders naar China


Het land in feiten

China is een land in het oosten van Azië en grenst aan Nepal, India, Noord-Korea, Vietnam, Laos, Afghanistan, Kazachstan, Kirgizië, Pakistan Tadzjikistan, Mongolië en Rusland. Ook grenst het aan de Zuid-Chinese Zee, de Oost-Chinese Zee en de Gele zee. China heeft een oppervlakte van 9.596.961 km² en staat hierdoor op plek 4 op de lijst van grootste landen ter wereld. Met 1,4 miljard inwoners is China het land met de meeste inwoners ter wereld. De hoofdstad van China is Beijng, maar de grootste stad is Shanghai. Andere grote steden zijn: Beijng, Hongkong, Chongqing, Wuhan, Kanton en Tianjin.

Bezienswaardigheden in China

China tempel

De Chinese muur is de bekendste bezienswaardigheid die u zult beleven tijdens uw excursiereis China. De Chinese muur is vanaf meerdere steden in China te bezoeken, maar vanaf Beijng worden de meeste dagtours georganiseerd. Naast de Chinese muur heeft China nog veel andere schitterende bezienswaardigheden. U kunt bezoek brengen aan het Terracotta Leger in de stad Xi’an. Dit is indrukwekkende verzameling van ongeveer 9000 levensgrote beelden van paarden en soldaten. Taishan is een heilige berg in de provincie Shandong. Aan de voet van deze berg staan prachtige tempels, bouwwerken van het paleis en vindt u er muurschilderingen. Verder heeft China een prachtige natuur en deze kunt u ontdekken in de natuurparken Wulingyuan, Huanglongsi-Jiuzhaigou, de Kumtagwoestijn, Zhangjiajie en Jingpohu.

BeijngIn de hoofdstad van China is veel te zien en te beleven. Bij een bezoek aan Beijng mag het Plein van de Hemelse Vrede niet overgeslagen worden. Dit is een schitterend plein in het centrum van Beijng. Ook ligt er aan dit plein het Mausoleum van Mao Zedong en het Nationaal Museum van China. Aan het plein staat ook de Poort van de Hemelse Vrede waardoor u in de wereldberoemde Verboden Stad terecht komt. De verboden Stad bestaat uit 9999 vertrekken en wordt omringd door een 10 meter hoge muur. Verder kunt u in Beijng een bezoek brengen aan de Tempel van de Hemel. Dit wordt door veel mensen gezien als het mooiste gebouw van China. Deze tempel is gebouwd in 1420 en staat sinds 1998 op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Hongkong
Hongkong is een stad met veel Aziatische elementen, maar tegelijkertijd is het een moderne economische stad. In de districten Admiralty en Central staat veel moderne architectuur. Vanaf de Victoria Peak heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Tian Tan Boeddha is een bronzen Boeddha beeld van 34 meter hoog en door zijn hoogte is hij de grootste zittende boeddha in de openlucht. Ook kunt u in Hongkong winkelen in de winkelcentra en in de typische Chinese markten.

Shanghai

China brug
Deze stad is niet zo populair als Hongkong en Beijng, omdat de stad weinig historische bezienswaardigheden heeft. Toch is Shanghai een prachtige stad en moet je het niet missen tijdens uw excursiereis naar China. In Shanghai staan meer dan 2000 wolkenkrabbers en er zijn veel winkels, restaurants, discotheken en theaters. Ook heeft Shanghai de grootste haven ter wereld en deze wordt met de stad verbonden door een brug van 31 kilomter lang. Verder kunt u een bezoek brengen aan de St. Ignatiuskathedraal, Het Shanghai Museum, Jaden Boeddha Tempel en de imposante Chinese Yu Yuan-tuinen.