Excursiereis Barcelona

In deze wereldstad is veel te ontdekken! Maak kennis met de architectuur van Gaudi, de warme Spaanse zon, de beroemde boulevard La Rambla en wereldberoemde erfgoed. Bekijk op deze pagina de beste excursiereizen naar de bruisende stad Barcelona!

 

Bekijk hier alle aanbieders naar Barcelona


Feiten over Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de provincie Barcelona en van de autonome regio Catalonië. Ook is het de grootste stad van Catalonië. Barcelona is de op een na grootste stad van Spanje: alleen Madrid heeft meer inwoners. Barcelona is gelegen aan de Middellandse zee. De stad heeft een oppervlakte van 101,4 km² en ongeveer 1,6 miljoen inwoners. In de Metropool Barcelona wonen in totaal 5 miljoen mensen. Het metropool van Barcelona is de stad en de voorsteden.

Bezienswaardigheden in de Spaanse stad

Barcelona Kathedraal

Barcelona heeft een gevarieerd aanbod aan attracties en bezienswaardigheden. De architectuur van Gaudi is duidelijk terug te zien in het straatbeeld van Barcelona. Midden in het centrum staat de enorme basiliek Sagrada Familia. De basiliek werd gebouwd in 1882, maar is nog steeds niet af. Ook kunt u een bezoek brengen aan Casa Museu Gaudí. Dit was het huis van Gaudi en is nu een museum. Dit museum is gelegen in Parc Guëll en dit heeft Gaudi ontworpen. Een ander meesterwerk van Gaudi is Casa Mila. Dit gebouw is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant schitterend.

Maar Barcelona heeft nog veel meer dan alleen de architectuur van Gaudi. U kunt een bezoek brengen aan het voetbalstadion van FC barcelona. Het is ook mogelijk om een voetbalwedstrijd mee te maken van een van de beroemdste voetbalclubs van Europa. Iedere bezoeker van Barcelona wilt wandelen over de La Rambla. Dit is de beroemdste boulevard van Barcelona. Ook kunt een bezoek brengen aan Parc Montjuïc. Dit park is het populairst van alle parken in Barcelona en er zijn meerdere bezienswaardigheden. In Parc Montjuïc zitten de bezienswaardigheden: Castell de Montjuïc, Museu Nacional d’Art de Catalunya, de Magische Fontein en Miró museum. Wanneer u met een kabelbaan naar boven gaat, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ten slotte kunt u ook een bezoek brengen aan het een na grootste zeeaquarium van Europa. De grootste trekpleister van het zeeaquarium is de watertunnel met vissen en haaien.

De Spaanse keuken

Barcelona Stad

In Barcelona kunt u genieten van de traditionele Spaanse en Catalaanse keuken. In de verschillende restaurants kunt u gerechten uit deze keukens bestellen. Ook vindt u in Barcelona veel internationale restaurants, zoals een Italiaans of Portugees restaurant. Voor het onbijt, lunch en diner kunt u bij diverse restaurants terecht. De maaltijden zijn vaak uitgebreid met een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. Bij het eten kunt u typische Spaanse wijn of een koud frisdrankje bestellen. Iets sterkers of een biertje is uiteraard ook mogelijk.